Wysłany: 27-07-2008, 10:59 Linia Brzozów-Kłopotowo
Witajcie! Właśnie ukończyłem kolejny etap tworzenia tej wspaniałej mapki. Mapa jest w podniszczonym wiejskim klimacie, i czujemy się jakby cofnięci w czasie (nie na całej mapce-patrz: elektrownia-może uda mi się znaleźc jakąś starą polską) Muszę jeszcze dodac tła na końcach segmentów oraz trochę roślinnośco dookoła elektrowni oraz zbudowac cały Brzozów ;) Myślę że już połowę roboty mam już za sobą, więc prezentuję Wam dziś kilka screenów: (wersja beta - 0.2)
Proszę w odpowiedzi wpisac również Waszą ocenę w skali 0-10
Za jakiś czas postaram się dorzucic kilka zdjęc po zmroku.
http://img511.imageshack....creen014lv3.jpg <-- w tej kopalni chcesz ładować po 1 wagonie? :D No i dołączam się do pytania Sonego, po kiego robić kolejną mapę? Zrób jedną zaczynaj następną.
No robię nową jest trochę mniejsza po 1 już prawie skończona po 2 tamtej mi sie nie chce robic bo to tak jakbym ja robił od nowa :/ opublikuje te i zabiore się z powrotem za Przylądek.
Nie rozumiem ukladu torowego na tym segmencie z wiaduktami i nasypami, pozatym gdzie tam masz sygnalizacje [jak jej nie ma byc to po diabla takie budowle inzynierskie poprostu skrzyzowania torow w poziomie robisz]
Kopalnia - zgadzam sie z przedmowcami, i jak mozesz daj widok na caly uklad torowy w tej okolicy albo chociaz plan.
Co do wygladu sporo lepiej jak ta poprzednia.
To tak: Najsamprzód dwa screeny z nowej stacyjki w Brzozowie:
W kopalni pod zsypem węgla wystarczy jechac nie szybciej niż 10km/h a wagony będą napełniane w biegu. Poza tym to ma byc taka mała kopalnia ale jak mówicie to zrobie coś więcej tam.
A o to planik tego rozjazdowiska:
jasnoniebieski-stare, zarośnięte tory
ciemnoniebieski- normalne tory
A tu zdjątko tegoż:
Ostatnio zmieniony przez Joseba 27-07-2008, 17:21, w całości zmieniany 1 raz
Dla mnie ta mapka jest robiona bez żadnego wcześniejszego przemyślenia, nic tu się kupy nie trzyma, nie ma żadnego porządku w tym co robisz a samo wykonanie pozostawia wiele do życzenia. http://img186.imageshack....creen007dt2.jpg <-- np. te łuki na tej to chyba dla tramwaju.
No kurde ale wy mili jestescie! To co? Mam zostawic znowu te bo jest badziewie i zaczac robic nowa? No wybacz i dlaczego wykonanie kiepskie co jest nie tak!? No i w ogole to beta jest wiec bede sie staral jeszcze cos poprawic chyba ze to nie ma sensu w ogole bo mapka to gniot jest jakis! Dobranoc.
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 27-07-2008, 22:25
Najlepiej teraz jest walnąć focha, zjechać wszystkich i tyle. Chyba nie o to w tym chodzi.
Joseba myślisz, że jak pokażesz kilka screenów z mapy to cała społeczność forum będzie Cię chwalić i mówić jaka to piękna mapa? Chyba jednak nie. Mówiąc że mapa robiona bez żadnego powiedziałem to co o niej myślę patrząc na mapy KGrida, Kilanzioma czy Jamala, tam wszystko składa się na określony efekt końcowy, ty zrobiłeś kilka segmentów, z lipnym teksturowaniem nawaloną trawką gdzie się da (żeby ładniej wyglądało), dziwną i nie realną kopalenką która załaduje 2 wagony naraz (równie dobrze mogłeś postawić żeberko i kolesia z łopata, wyglądało by lepiej) bez osygnalizowania i oznakowania całej trasy i do tego płaską jak stół nie licząc dziwnie ukształtowanych płaskowyżów. No i do tego walisz focha, przykro mi ale wątpię by ktoś z forumowiczów chwalił Cię czy składał Ci hołd bo są lepsi i do biorą sobie do serca to co forumowicze radzą im poprawić.
Dobra, Pysi, ale z twojego wczesniejszego postu wywnioskowalem jedynie ze mapka jest ogolnie kiepska. Teraz lepiej, postaram sie zroznicowac tekstury, dodac jakies niewysokie pagorki i zakonczyc projekt. Potem wezme sie chyba znowu za Przyladek, bo jest chyba jednak bardziej przemyslany a poza tym zaczalem go robic dwa lata temu (!) i kiedys w koncu musze go skonczyc.
jejciu przepraszam to miał byc żart taki a poza tym dobrze macie racje bede wrzucal dzienne screeny; myślałem że takie nocne/późnowieczorne będą bardziej klimatyczne...
Jeśli chodzi o krajobraz twojej mapy jest nawet niezły, ale do tego krajobrazu przydało by się jakbyś dorzucił elementy przy torowe (np. kilometraż, semafory, bądź jakieś zniszczone itp. )