a czy ktos juz pobral i zainstalowal dodatki "podgorze" z chomika? bo ja pobralem, prawie jeden giga ma ta paczka i wyskakuje mi komunikat ,ze nie moze tego pliku odczytac.
czy ktos mial z tym problem,badz wie z kad mozna jeszcze pobrac te wszystkie dodatki razem?
pozdrawiam
Mapka Podgórza przeszła gruntowne testy Trochę błędów zostało znalezione ale na pewno może się coś jeszcze przytrafić. Myślę że koledzy testerzy wyłapali co trzeba W razie jakiś rażących błędów proszę o kontakt
A moge wiedziec dlaczego ktos trzyma dodatki na chomikuj.pl skoro jest wiadome ze sciaganie plikow wiekszych jak 1mb wymaga posiadania konta na tym serwerze, a konto darmowe uprawnia co najwyzej do pobrania o ile pamietam 50mb na miesiac?
Ja placic za sciagniecie dodatkow do mapy nie mam zamiaru, szczegolnie ze te pieniadze ida do cudzej kieszeni a nie do kieszeni autora projektu.
Odpowiem w imieniu osoby, która je tam umieściła (nie ja).
Do paczki z mapą był dołączony login i hasło, aby można było za darmo ściągnąć te dodatki, ale jakiś idiota zmienił hasło i nie jest to możliwe.
Wysłany: 30-11-2012, 21:04
Dokladnie to celem bylo udostepnienie w paczce dodatkow trudno dostepnych do map Podgorz i Salwator. Pobranie mialo byc calkowicie darmowe poprzez udostenienie loginu i hasla. Ale niestety tak jak Piotr napisal, znalazl sie jakis idiota ktory zmienil haslo i zuzyl wieksza czesc transferu.
_________________ NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO.
Wysłany: 30-11-2012, 22:16
Witam
Paczki na chomiku udostępniłem Ja. Zamiar był prosty, ułatwienie życia użytkownikom mapy.
Niestety stało się jak się stało, o czym wspomnieli koledzy wyżej. Paczki zostaną usunięte z chomika.
EDIT: Dodam że chomik został nie dawno odzyskany. Paczki są już zablokowane.
Wysłany: 01-12-2012, 09:46
Mapki Podgorz i Salwator sa pod TS2009+ i jesli posiadasz nizsza wersje TS to niestety nie beda one widoczne. Co do udostepnienia paczki do tych map to tak jak napisal Seba, ze znajduja one na Chomiku ale sa zablokowane w folderze prywatnym z powodu jakiegos idioty ktory zmienil na profilu haslo.
_________________ NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO.
Co do udostepnienia paczki do tych map to tak jak napisal Seba, ze znajduja one na Chomiku ale sa zablokowane w folderze prywatnym z powodu jakiegos idioty ktory zmienil na profilu haslo.
Więc skoro hasło do szczura odzyskane, to pliki z niego zdjąć i wrzucić do downloadu PTT, gdzie ich miejsce
Wysłany: 01-12-2012, 15:21
Witam
Jeszcze raz dla jasności sprawy, dodatki umieściłem Ja na chomikuj.pl z hasłem i loginem aby można było za darmo ściągać pliki. Uznałem że chomik będzie do tego najlepszy. Niestety ktoś zablokował chomika i nie miałem przez pewien czas dostępu do niego. Odzyskałem go niedawno. Nie udostępnię już na tej zasadzie co wcześniej bo to nie ma sensu. Znajdzie się znowu ktoś kto go zablokuje. Więc pliki trzymam teraz już wyłącznie dla siebie. Jednym odpowiada żeby pliki były na chomiku na zasadzie dotychczasowej bez hasła i loginu,drugim to nie odpowiada. Rozumiem i jednych i drugich, prawo jest prawem. Tak że trzeba się troszkę pomęczyć i znaleźć dodatki w necie.
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 01-12-2012, 15:27
No ale z całym szacunkiem - dlaczego na chomiku? Jak paczka ma powyżej 50MB to trzeba zdaje się ściągać darmowe dodatki za kasę, prawda? Nawet jeśli posiada się konto? No to w takim razie jest to łamanie licencji, ale nie o tym chciałem mówić. Przecież są inne hostingi i na pewno dużo mniej podejrzane niż "szczur". Dlaczego nie możesz z nich skorzystać? Uploader, Dropbox? Cokolwiek... Przecież link i tak nie będzie wisiał wiecznie, ale zainteresowani mapą zdążą pobrać.
Też chciałem to napisać, ale wolałem zaczekać. Jest tyle możliwych hostingów, a ty musiałeś się zdecydować na tej najbardziej złodziejski :mrgreen: Gdybyś utworzył konto na dropboxie, dodatki nawet po 500MB mogłyby sobie wisieć wiecznie i to za darmo.
Punkty możesz zdobywać w portalu na wiele sposobów (szczegóły poniżej). Możesz zamieniać je na dodatkowy transfer umożliwiający ściąganie dużej ilości plików z innych Chomików a przy odpowiedniej ich ilości możesz je zamienić nawet na jedno z płatnych kont! Nie płacąc nic, możesz więc mieć konto Chomik Explorer lub ChomikManiac , które pozwolą Ci ściągać pliki do woli, korzystać z wyszukiwarki plików oraz wielu innych przydatnych funkcji! Punkty nie są dodawane za ściąganie plików z własnego Chomika.
Punkty za pobierane od Ciebie pliki
Punkty Chomika otrzymujesz wtedy, kiedy inna osoba ściąga jakiś plik z Twojego Chomika (punkty otrzymujesz nawet wtedy kiedy osoba ściąga na koszt Twojego transferu, nie posiadając własnego konta w Chomiku). Ze względu na to, że jako właściciel Chomika możesz bez żadnych ograniczeń ściągać własnoręcznie dodane do Chomika pliki - punkty nie są naliczane w przypadku kiedy sam ściągasz pliki z własnego Chomika.
Punkty za zachomikowane od Ciebie pliki
Ponieważ w Chomiku możliwe jest kopiowanie zbiorów z jednego Chomika do drugiego (chomikowanie od innych), właściciele Chomików, którzy pracowicie, własnoręcznie ładują pliki, są specjalnie wynagradzani. Za każdym razem kiedy ktoś ściąga skopiowany, zachomikowany przez kogoś plik, właściciel, od którego pochodzi plik także otrzymuje tyle samo punktów co Chomik, od którego plik jest aktualnie ściągany. Ilość punktów jest zależna od rozmiaru pliku i jest podana w tabelce po prawej stronie.
Wielkość pliku Punkty
do 1MB -
od 1MB do 3MB 1
od 3MB do 10MB 3
od 10MB do 50MB 10
od 50MB do 100MB 40
od 100MB do 200MB 75
od 200MB do 300MB 100
od 300MB do 400MB 125
od 400MB do 500MB 150
od 500MB do 600MB 175
od 600MB do 1000MB 200