Na moje to autor na pewno nie zmierza w tym kierunku Kolego .
W ogóle wątpię czy w dzisiejszym stanie linii dałoby się ją w tych krzakach , zaroślach odnaleźć .
Ostatnio zmieniony przez Bobby Papla 06-12-2012, 21:09, w całości zmieniany 1 raz
" Na początku lat 80 knurowianie mieli do dyspozycji ponad 20 kursów ... "
A ja słyszałem jak likwidowali linie ze jest nieopłacalna , że puste kible jeżdżą .
A to ciekawe
Ludzie chcieli tylko jak zwykle " nad nami " nie chcieli .
Jeździłem za małego tą linią do babci , wysiadałem prawie w ogródku .
Teraz trzeba latać z autobusu do autobusu i mieć w zapasie milion w portfelu by dojechać głupie 52 kilometry .
P.S
Wczoraj byłem na PKP w Knurowie ( mam tam rodzinę ) i aż mi się zimno zrobiło jak wszedłem na peron .
Pozdrawiam
Odkurzam temat żeby zrobić sztuczny tłok w dziale
Dzisiaj przetestowałem mapę na całej długości, sprawdziłem przebiegi na semaforach, i SHP, zrobiłem listę błędów i poprawek do wprowadzenia. Aktualnie mapa bez sesji liczy 1097 zależności z tego wbudowanych do podmiany pozostało 56.
Jako, że mapa przygotowana jest pod jazdę kabinową dzisiaj screeny z tej właśnie perspektywy. Trainz ustawiony pod ten konkretny projekt: widoczność 2000m i mgła na poziomie 3/4. Pominąłem odcinek z Zabrza Makoszów do Mizerowa, bo bez dedykowanych dodatków pod kopalnię nie ma co się pchać ze screenami.
Zaczynamy od Podg. Mizerów, potem Przyszowice, Gierałtowice, Knurów, Knurów Kopalnia, Knurów Szczygłowice, Szczygłowice Kopalnia, Leszczyny. Czas przejazdu składem towarowym 2000t to około godzina. Ze standardowym bruttem 3200 i odpowiednio ustawioną fizyką jest już trudniej. Liczne zwolnienia i podjazdy nie pozwalają się nudzić, a utrzymanie stałej prędkości 30km/h nie jest najłatwiejsze. Składem osobowym zgodniej z archiwalnym rozkładem jazdy trasę pokonuje się w 56 minut wliczając minutowy postój na stacji Gierałtowice.
Tutaj także link do wygodniejszej galerii z Dropboxa: https://www.dropbox.com/s...zxL_26Rh/Kabina
Do ukończenia pierwszego etapu pozostaje dokończenie KWK Szczygłowice, stacji Szczygłowice Kopalnia, KWK Makoszowy, stacji Zabrze Makoszowy Kopalnia. Brak materiałów zdjęciowych nie pozwala wykonać dedyków na te lokalizacje. Jeżeli roboty pójdą nadal tym tempem to w ciągu kolejnych 2 lata mapa powinna być gotowa do wydania
Trainz ustawiony pod ten konkretny projekt: widoczność 2000m i mgła na poziomie 3/4.
Tak z czystej ciekawości - pod takim obciążeniem trainz potrafi Ci wygenerować faktyczne 2000m? Nie mam tu na myśli czekanie aż się załaduje, tylko podczas zwyczajnej przejażdżki.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 11-07-2013, 17:55
Kawał dobrej roboty wykonałeś. Te 30km/h to jest jako szlakowa czy w porywach są prędkości bliższe "dźwięku"? . Tam oprócz tego składu osobowego są jeszcze jakieś inne po drodze czy pustynia? Generalnie jako człowiek z Zagłębia, w czynie społecznym i dla uczczenia, przed terminem, no wicie, rozumicie zrobisz to trochę wcześniej?
Tak z czystej ciekawości - pod takim obciążeniem trainz potrafi Ci wygenerować faktyczne 2000m? Nie mam tu na myśli czekanie aż się załaduje, tylko podczas zwyczajnej przejażdżki.
Bez problemu na lapku wczytuje te 2km. Najgorzej jest w Knurowie, bo jest masa "poligonożernych" obiektów. Bateria koksownicza, moje maszty oświetleniowe, masa podpór do taśmociągów, kładka. Muszę to dopracować bo tutaj spada do 1km. Pozostałem odcinki płynnie się wczytują. Z tą odległością jeszcze może być różnie, zobaczę jak będzie z wydajnością w sesjach jak taboru nastawiam.
ryszard napisał/a:
Kawał dobrej roboty wykonałeś. Te 30km/h to jest jako szlakowa czy w porywach są prędkości bliższe "dźwięku"? . Tam oprócz tego składu osobowego są jeszcze jakieś inne po drodze czy pustynia? Generalnie jako człowiek z Zagłębia, w czynie społecznym i dla uczczenia, przed terminem, no wicie, rozumicie zrobisz to trochę wcześniej?
Szlakowa 30km/h. Po drodze jest jeszcze całe 4km 50km/h.
Składów po drodze trochę jest, tylko nie chciało mi się wstawiać. Do sesji będę wrzucał później osobowe, Kotlarnię z piaskiem, towarowe i z kamieniem na zwałowiska. Może kogoś naciągnę żeby mi filmy porobił z sesji, to będzie lepiej widać jak to funkcjonuje.
Wcześniej raczej nie. Jeszcze masa dedyków do zrobienia, w tym przemysłowych, a materiału brak. Tabor też jeszcze trzeba skompletować. Roboty na... 2 lata Plus ponad 6km szlaku do elektrowni Rybnik
Jak tam prace nad linią? Jakieś większe postępy? Przejrzałem cały temat i jestem naprawdę pod wrażeniem twojej pracy! Pochodzę z tych okolic i naprawdę mistrzowsko to odwzorowujesz. Ten klimat jesienny pasuje mi do całej scenerii górnego śląska. Może wrzucisz jakieś nowe screeny lub filmik z postępu prac? Pozdrawiam i powodzenia :)
Prace wstrzymane ze względu na małe zainteresowanie dublowaniem linii 149 i brak materiałów.
Skupiłem się raczej na przemysłowej części projektu i jak będą jakieś widoczne efekty pracy, to się pochwalę.