czas pokazać kilka nowych screenów; jest i film, ale o tym później:) mapa liczy 12km i jak dla mnie jest to dosyć dużo. trwają prace nad wymianą sygnalizacji oraz trwa prostowanie torów, gdzieniegdzie trzeba było ją powymieniać. nie mam na razie pomysłu na ukształtowanie 2 ostatmich terenów więc są na razie płaskie ale to sie zmieni. postanowiłem dodawać więcej trawy(oczywiście bez przesady). trawa znajduje się maksymalnie 10m od torowiska, są jakieś 3 wyjątki. rozpocząłem prace nad kolejnym segmentem na którym będzie przystanek dla osobówek, pośpieszne przemkną bez zatrzymywania:)
jak widać na razie nic sie nie dzieje, same drzewa pola stawy i tak przez pare kilometrów.:)co do filmu właśnie jest wrzucany na serwer. nie wiem czemu ale cholernie sie tnie, mapa chodzi przecież bez problemu.
Ostatnio zmieniony przez szczawik 15-03-2009, 15:06, w całości zmieniany 2 razy
tak myślałem:) trudno jest mi to poprawić. musze usunąć dużo rzeczy żeby to wyglądało normalnie. ten rozjazd zostawiłem na później ponieważ nie mam siły wymieniać tylu rzeczy:/
a ja zauważyłem(i to dopiero teraz...) że do samego rozjazdu użyłem innych torów... zaraz włanczam trainza i biore sie do poprawek. co do sieci trakcyjnej: pisałem że mi nie działa. zainstalowałem to jeszcze raz i działa. obecnie powoli uczę się ją układać. problemy mam z siecią trakcyjną ale niedługo powinno być już to u mnie wyuczone. korzystam z poradnika zamieszczonego na TrainzMaps :)
Nie jest tak źle, popraw ten błędzik i będzie git ;) Jak na pierwszą mapę to jest ładna. Gybyś Ty widział moją pierwszą mapę. Proste tory, jedna tekstura, dwa dworce, na początku i końcu mapy ;)
PZDR KRZYCHU
Ostatnio zmieniony przez Krzychu 16-03-2009, 22:10, w całości zmieniany 1 raz
po drobnym liftingu...
...wygląda chyba lepiej:) zabiore się teraz do kończenia stacyjki i może jeszcze dzis albo w nocy pokaże screeny:)
kolego krzychu, dziękuje za pochwałę:) w rzeczywistości moja pierwsza mapa miała 200 metrów, jedną teksturę prawie same wbudowane dodatki. po godzinie siedzenia w geodecie uznałem że nigdy ięcej nie będe się do tego zabierał. jednak postanowiłem budować mapy i wciągnęło mnie to na całego. przynajmniej ni jestem z tych co ściągają tylko dodatki i wygłaszają niezadowolenie. jednak jasne jest że jeszcze muszę długo ćwiczyć lecz mnie to nie zniechęca:)
i jeszcze parę screenów z przejażdżki:)
Dalej jest nie dobrze... czy widziałeś kiedyś anglika z betonowymi podkładami? Obecnie jak się modernizuje rozjazdy - ucieka się od tego typu "skrzyżowań".
pierwszy odcinek wymienianej sieci trakcyjnej... na razie tyle. w ciągu kilku dni powinna być wykonana reszta. oprócz tego przeprowadzam gruntowny ,,remont'' pierwszych 4 segmentów, czyli stacja makowice i jej otoczenie:)
pozdrawiam:)
PS łatwo zauważyć że brak urozmaicenia tekstur, ale tak jak napisane wyżej- gruntowna przebudowa tego odcinka mapy.
Ostatnio zmieniony przez szczawik 29-03-2009, 15:22, w całości zmieniany 1 raz
Szczawik, ale sieć podwójna wisi tylko nad torami głównymi zasadniczymi. Nad pozostałymi pojedyncza. Przeczytaj wszystko co pisze na www.trakcja.prv.pl
http://www.fotosik.pl/sho...c8d548ce8de819a
Aby wsiąść do tego pociągu to chyba trzeba być dobrze wysportowanym i zrobić skok w dal. Poustawiaj sobie szablony i poprzysuwaj perony do torów.
ogólnie z postępu prac:
*rozjazdy powymieniane(podkłady)- jak będę miał siły to powymieniam rozjazdy na animowane, ale to już chyba na sam koniec.
*perony przybliżone do torów, na najbliższych screenach pokażę.
*sieć trakcyjna w 3/4 została wymianiona.
co do przebudowy pierwszych 3 segmentów: urozmaiciłem ukształtowanie terenu oraz przyciemniłem tekstury co dało lepszy efekt:)
kilka screenów. na razie nie ma chyba zbytnio co oglądać:)
Przyznam szczerze że juz kilka screenów pokazałeś ale tak naprawdę to nic nie widać! No i do tego ta zielona podłoga w hali to chyba przeginka! Pozdrawiam!