Wczoraj bawiłem się tymi niewidzialnymi semaforami i powiem, że coś pomogło, semafory prawidłowo zaczeły wskazywać sygnał, stawiałem je od razu za rozjazdem, a nie które te widzailne są tak zarżnięte, że działaja dopiero jak postawie niewidzialny za nimi. Ale jest taki drugi sposób na uniknięcie full trakside, przykładowo słupy sieci tr. czy hektometrarz może sadzić na niewidzialnym torze położonym na widzialnym torze z tymi samymi wysokościamy węzłow tak aby słupy sieci nie były za nisko. (sorki nie zauważyłem, już kolega wczesniej opisał)
Ostatnio zmieniony przez UBE 27-03-2009, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
Niewidzialny tor nałożony na tory - nazwijmy je - właściwe jest jednym ze skutecznych rozwiązań, tyle że wymaga ogromu pracy. Jeżeli czujesz się na siłach to zastosuj tę metodę. Chyba, że zastosować owy skrypt Erniego, jeżeli go upubliczni. Wiadomo, że skrypt jest łatwiejszym podejściem do tematu bo nie będzie wymagał nadmiaru pracy, jaki przysporzył by babranie się z niewidzialnym torem.
Ernie i co z tym skryptem? Bo metoda prosta i skuteczna, Ty to masz łeb :)
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 27-03-2009, 20:43
Gdybym mial zrodla sygnalizacji - to bym puscil bez problemu. Ale ze nie mam - jest problem. Poki co zostanie po staremu, a jak powstanie nowy skrypt do sygnalizacji to on rozwiaze obydwa problemy od razu (dlugosci szlaku i ilosci trackside).
Co do problemu 200 trackside to wydaje mi się, że wstawienie peronu interaktywnego (może być bez pasażerów i niewidzialny) powoduje, że ilość elementów liczy się od nowa, sprawdźcie to proszę, czy to tylko u mnie tak jest.
Pozdrawiam
Pomógł: 31 razy Wiek: 42 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 29-03-2009, 13:52
Dokladnie tak: industry powoduje ze problem 200 znika. Bo przyczyna jest to ze funkcja wbudowana TRS - TrackGraph powyzej 200 elementow pada. A industry stanowi niejako liczenie od nowa. Jezeli sie eksperyment uda to dzis bedzie obejscie problemu gotowe.
Wysłany: 29-03-2009, 14:39
Dobra - sprawa zalatwiona, jeszcze dzis opublikuje maly workaround - krotki tor a'la industry i na ten czas wystarczyc powinien. Wystarczy wpiac w tor gdzies na szlaku (nazwac sobie to jakos bo w komendzie Jedz do sie pokazuje ale na bank sie nie zatrzyma na nim). Ruchu AI to nie popieprzy bo i tak jest popieprzony.