Postanowiłem opublikować to co jest zrobione na chwilę obecną. Wersja beta zawiera jeszcze wiele błędów w układzie torowym i bardzo ubogie otoczenie, szczególnie na dalszym odcinku gdzie go praktycznie nie ma. Mimo wszystko myślę, że znajdą się chętni aby sobie na tej trasie pojeździć. Pozdrawiam i zapraszam do ściągania na mojej stronie:
Dla Trainzowych "weteranów" może i jest nie na czasie, ale wiele osób pisało do mnie o publikacje i stwierdziłem, że skoro w najbliższym czasie raczej nic sie nie zmieni to dam to co jest teraz. Nikogo nie zmuszam do ściągania. Ja wychodzę z założenia, że będą osoby którym się owa mapa spodoba mimo niskiego poziomu bo jak na razie to na tej linii nie ma konkurencji.
Pozdrawiam
_________________ Iwan
Ostatnio zmieniony przez Iwan 16-08-2008, 17:05, w całości zmieniany 3 razy
No to najzwyczajniej w świecie sprawdź czego ci brakuej i dograj sobie. Jeśli masz TRS2004 to poprzez TrainzObjectz zobacz czego brakuje ( w tym wypadku albo mostu, albo toru) - wskaże ci numer kuid brakującego dodatku... jeśli dodatek jest na DLS to poprzez Helpera sciagnie ci gra wlasnie dzieki okreslonemu nr kuid.
Jeśli nie znajdziesz brakującego dodatku na DLS, to popytaj tutaj na forum lub bezpośrednio autora mapy.
W TRS2006 sprwadź w CMP czego brakuje mapie i dalej robisz znowu tak samo, jak powyżej napisano.
moim zdaniem mapa jest niedokończona i dużo brakuje jej: krzywizny na torach, jednolite teksturowanie, brak jakiegokolwiek otoczenia, roslinności i infrastruktóry, nie uważam, że jest to beznadziejny pomysł, ale moje zdanie jest takie, że jeśli chcesz coś wydać (umieścić w downloadzie) to niech to będzie dopracowany projekt, może mieć 1 segment, ale żeby był ukonczony w 100% pozdrawiam
cześć - pobrałem Twoją, aby się przekonać jak to wygląda. I według mnie to nie jest mapa pasująca pod ten dział MAPY REALNE. Według mnie do tej mapy nie włożyłeś dużo trudu.
I przykro mi to mówić, ale moi przedmówcy mają racje - że żaden sens wydawać tą wersje ,,BETA".
Może i jest ale pamiętajcie że niełatwo jest wykonać takie skomplikowane dosyć układy torowe, poza tym cięzko dostać dokładne plany torowisk w trójmieście( mi nie udało się naprzykład Gdyni Postojowej znaleźć...)
Tyle, że temat jest w dziale o mapach realnych, nie mówię, że ma być każdy krzak czy drzewo ale takie rzeczy jak układ torowy powinny być takie jakie są naprawdę.
Może i jest ale pamiętajcie że niełatwo jest wykonać takie skomplikowane dosyć układy torowe, poza tym cięzko dostać dokładne plany torowisk w trójmieście( mi nie udało się naprzykład Gdyni Postojowej znaleźć...)
Z tego co orientuje się to kolego mieszka w Gdyni. Wiec może pójść na stacje popatrzeć na układ torowy i narysować go gdzieś na kartce. Skomplikowana to jest chyba tylko Gdynia. I może Gdańsk, choć ten już nie aż tak bardzo. A co do planów to wystarczy poszukać. http://www.linia213.friko.pl/Linia213.htm znajdzie się tam parę.
Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 78 Skąd: Olsztyn
Wysłany: 22-10-2008, 16:02
Bartek_Sp napisał/a:
Z tego co orientuje się to kolego mieszka w Gdyni. Wiec może pójść na stacje popatrzeć na układ torowy i narysować go gdzieś na kartce. Skomplikowana to jest chyba tylko Gdynia. I może Gdańsk, choć ten już nie aż tak bardzo. A co do planów to wystarczy poszukać. http://www.linia213.friko.pl/Linia213.htm znajdzie się tam parę.
Masz po części masz rację ale jeśli nie masz układów/schematów torowych to ciężko jest ponieważ różne "Odcinki torów" łączą się i rozdzielają w różnych miejscach, chodzi tutaj o tory manewrowe.
Pozdrawiam.
Poza tym nie tak łatwo dostać się na Postojową żeby zrobić foty... Tak ogólnie to zauważam tu wielkie czepialstwo co do szczegółów... Eh na miejscu autora poprosiłbym o przeniesienie tematu do działu Mapy Fikcyjne tak dla świętego spokoju.