Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 558 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 28-12-2012, 17:28
Tak starsze zielsko poszło juz dawno temu do lamusa.
Nie chwytam tego jest z kazdym odpaleniem mojej mapy coraz gorzej wywala mnie d pulpitu jakikolwiek ruch kamerą powoduje ze to co zejdzie z horyzontu już sie nie ładuje.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-12-2012, 17:36
Robercik101 napisał/a:
Tak starsze zielsko poszło juz dawno temu do lamusa.
Nie chwytam tego jest z kazdym odpaleniem mojej mapy coraz gorzej wywala mnie d pulpitu jakikolwiek ruch kamerą powoduje ze to co zejdzie z horyzontu już sie nie ładuje.
Łapy mi opadają
Hmm, być może miałeś jakiś błędny dodatek, którego wywaliłeś, a który dalej kibluje w bazie. Zastanawiam się co zrobić, może zapis do cdp i odpalenie mapy na świeżym Trainzie coś pomoże, jeśli chcesz to zrobić u siebie postaw sobie maszynę wirtualną, na niej windozę i trainza, zaimportuj mapę z dodatkami, zapisz ją z poziomu trainz-a z nowym kuidem i wrzuć do właściwej instalacji. Wiem, roboty sporo ale na razie nie mam innego pomysłu.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 28-12-2012, 23:10
Hmm, coś jest na rzeczy z tą wodą. Właśnie odpaliłem swoją mapkę, ma której też było trochę wody i podobnie jak u Ciebie (może nie w aż takim stopniu, bo i mapka mniejsza) ale też mi zaczęły się takie cyrki. Wywalenie wody trochę pomogło ale ideału nie ma. Teraz pytanie, może to kwestia siatki 5 metrowej? Jamal takiej nie zastosował.
Aha, przed przesiadką na nowy sprzęt takich cyrków nie miałem, ale miałem też ustawione mniejsze wymagania dla grafy.
Wysłany: 29-12-2012, 11:16
Co do siatki to raczej nie o nią chodzi bo miałem standardową 10m i to samo było, co do wody zobaczymy własnie instaluję TS-a na nowym systemie (W7) ostatnio jak przeinstalowałem system i TS-a wszystko było ok. Zauważyłem że mapka Jamala śmiga w obu trybach DX i OGL
gdzie DX ma wydajność znacząco wyższą. Gdy odpalam moją mapę w tym trybie to pojawia się obraz ze wszystkimi dodatkami na horyzoncie ale czy kwiatki występują NIE WIEM
jakikolwiek ruch kamerą wywala TS-a do pulpitu.
Wysłany: 29-12-2012, 15:25
Odpaliłem kopie mapy z przed tygodnia??? Chodzi normalnie wiec to ja już nic nie rozumiem różnica po miedzy najnowszą a tą co zdechła to układ torowy 1 stacji i 1 bocznicy z zastosowaniem tych samych torów i krzaczorów żadnych nowych dodatków co by różniły obie wersje.
No i poprawnie odpala tylko w trybie OGL, dx dalej zdycha...