Maćku, zrobiłeś nam niespodziankę. Twoja SU45-011 w TS12 świetnie działa ,
a w TRS2006 nie chce nawet ustawić się na torze, pomimo, że nie pokazuje żadnych
błędów i widać ją w „Geodecie” w zakładce z taborem. ( Nie ma tam jednak obrazka tak jak u innych, działających lokomotyw.)
Ładne SM03.Gratulacje i powodzenia przy następnym projekcie
_________________ O mnie -> http://patrykowicz.tnb.pl...hp?article_id=2
KUID:666724
w fabryce->
problemy z komputerem,działalność zawieszona
w fazie projektowej->
rozkład jazdy
@Maciek COSIK jest "nie ten teges" w tej SM03-351. W TS12 nie można "wsadzić" do niej maszynisty i w maszyniście nie można nią jechać (i w geodecie i w maszyniście ją widać). W geodecie przy próbie dodania maszynisty do lokomotywy w edytorze sesji wyskakuje komunikat;
"NIE MA LOKOMOTYW DO KTÓRYCH MOŻNA PRZYPISAĆ MASZYNISTĘ"
@Maciek COSIK jest "nie ten teges" w tej SM03-351. W TS12 nie można "wsadzić" do niej maszynisty i w maszyniście nie można nią jechać (i w geodecie i w maszyniście ją widać). W geodecie przy próbie dodania maszynisty do lokomotywy w edytorze sesji wyskakuje komunikat;
"NIE MA LOKOMOTYW DO KTÓRYCH MOŻNA PRZYPISAĆ MASZYNISTĘ"
No chyba nie zamierzasz takim złomem pracować na przetoku?
To Ty chyba nie widziałeś czym pracowali na bocznicach zakładowych. Trochę w swoim życiu pozwiedzałem takie małe bocznice zakładowe w trakcie egzaminów maszynistów i jeździło tam o wiele gorsze badziewie-ale jeździło i zakład miał własny tabor trakcyjny i własny dział transportu.
Cześć wszystkim po kilku latach przerwy. Raczej proszę się nie spodziewać wzmożonej aktywności - mimo częściowego powrotu chęci nie mam już tyle czasu ile miałem go dawniej - zacząłem studiować.
Dzisiaj do zaprezentowania mam, brudnego, spatynowanego ciężką pracą, prokocimskiego kanta, który jest wzorowany na lipiec 1996 - tuż przed kasacją w 1997. Tutaj oryginał do podejrzenia: https://www.flickr.com/ph...Q-xH7jJW-qFg98y
Podziękowania dla Qcyka za modyfikacje mesha, dla Kilanzioma za pomoc w ustaleniu przydziału i kwestii kolorystyki, dla Pm37 za dawanie natchnienia i wszelkiej maści screeny - dzięki moje ziomki
Bazę przy opracowywaniu reskinu stanowiły fotki autorstwa Kajtka aka m0ke.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 27-02-2016, 00:36
Bardzo przyjemny reskin. Odzwierciedla ten dość krótki okres kiedy na PKP jeszcze funkcjonowały względnie 'mocne' zestawy barw będące schedą po latach 80. XX wieku, choć już uzupełnione o ciepłe żółte barwy na czołach. To dość fajny kontrast, który po 1998 roku powoli się zatracił z uwagi na coraz bardziej sprane i przypadkowe zestawy barw.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 27-02-2016, 01:05
Cieszy powrót na scenę modelarską. Widać nie tylko stare mapy wracają z otchłani czasu ale i twórcy. Kanciak z kolorami w jakich najlepiej wyglądach, oczywiście subiektywny osąd. Podziękowania za udany model
Pomógł: 12 razy Wiek: 35 Dołączył: 13 Wrz 2011 Posty: 543 Skąd: Kraków
Wysłany: 27-02-2016, 21:38
No Maćku....co tu dużo mówić,genialna robota Mam nadzieje,że twoje zacne węglarki, za niedługo zostaną przeniesione na model "camrowski" :P. Myślę,że nie tylko węglarki,lecz opublikowane do tej pory dodatki,doczekają się aktualizacji do obecnego standardu.Życzę powodzenia w nauce,i wytrwałości przy kolejnych produkcjach do TRS :P
Podleś, zrobiłem kilka węglarek na camrowskim modelu (niektóre z nich kiedyś już zostały wydane na modelu Chestera - poziom tekstur pozostawiał wiele do życzenia, dlatego nie przenosiłem ich tylko zrobiłem od nowa), jednak czekam na zgodę Patrykosa na ich wydanie, bo to on nimi włada