FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: mnich3001
28-04-2008, 02:00
jestem tu nowy ...

dzieci neostrady
edukować
31%
 31%  [ 31 ]
banować
68%
 68%  [ 68 ]
Głosowań: 91
Wszystkich Głosów: 99

Autor Wiadomość
Tata Muminka
znawca

Wysłany: 20-04-2008, 00:42   

mnich3001 napisał/a:
No to "cyk", ja również z jednej strony klawisze a z drugiej "dzbanki" :)

Eee tam. Ja jestem w pracy, ale za to w barze hotelowym. No tylko jest problem z tym "cyk".

mnich3001 
Administrator

Wysłany: 20-04-2008, 00:43   

To co to za bar?, od 13tej? :)

Tata Muminka
znawca

Wysłany: 20-04-2008, 00:45   

Nie całodobowy tylko napisałem, że siedzę w barze w pracy. No jestem barmanem ;)

irekec
trainz

Wysłany: 20-04-2008, 00:48   

Adamek i Dmitruk - dobry teeam - no to teraz o mistrzostwo swiata !!!!
sony25 - chłopie - twoje zdrowie " no to cyk"

sony25 - no i czemu jeszcze nie podaleś adresu tego baru ?? Zaraz odpalamy rozklady jazdy do tego baru !!!
Ostatnio zmieniony przez irekec 20-04-2008, 00:52, w całości zmieniany 2 razy  

Lutek 
znawca
PL-PLKW

Wysłany: 20-04-2008, 01:12   

Pewnie to Wars jest.. Sony gdzieś kursuje :P

mikusza1
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 19:43   

A ja uważam, że to dziecko neostrady ma całkowitą rację. Trainzem zajmuje się już ładnych paru lat bo mam go od pierwszej wersji do 2006. Tak generalnie mówiąc to nie jest żaden symulator prowadzenia pociągu. Ale to nie na temat. Wracając do sprawy to niechlujstwo producentów dodatków może doprowadzić człowieka do szału. Tak np. parowóz Ol49-111
http://www.trainz.org/ptt/index.html ma mieć wszystko, a g!!!!!! bo mnie już też krew zalewa od tych wspaniałości i towarzystwa wzajemnej adoracji na forum. Parowozu nie ma jest tylko tender, walczyłem z tym trochę czasu i doszedłem do wniosku, że chyba brak mu kuida dźwięku, ale wg. zapewnienia autora - ma mieć wszystko. I tak jest w wielu przypadkach. Wózek weź sobie od " Kazika ", Zderzaki od "Józka", lampy od "Zdzicha", koła od "Filipa" itd. to prowadzi człowieka do szału. To ma być odpoczynek po ciężkim dniu pracy a nie kombinowanie z producentami dzieł sztuki graficznej bo nie technicznej. Pięknie wykonany tabor to ciężka i żmudna robota niski pokłon dla twórców, bo wiem jaka to "haruwa" ale technika tych produktów to totalne dno. Może silnik gry Aurana nie pozwala rozwinąć skrzydeł. Z drugiej strony darowanemu koniowi się w zęby nie zagląda. Darmowe, a jakby były płatne to by człowiek, żądał rzetelności od twórcy. ( Na drugim kompie leci trainz i właśnie dowiedziałem się, że AUTOMATYCZNY IDIOTA MASZYNISTA NIE TOLERUJE PRĘDKOŚCI 5 km/h mimo, że zastosowałem kuid z AURANA ręce opadają, jak mu dam 10km to dureń ładuje co trzeci wagon tak jest z PAROWOZEM Tkt 48 produkt PL z wymienionej wyżej strony, inne lokomotywy zachowują się normalnie, tzn ładują jak należy i co szanowny administratorze nie wściekłbyś sie ???? ) TROCHĘ PRAWDY A WY JUŻ ROBICIE NAGONKĘ JAK ZA KOMUNY. Najpierw zróbcie porządek ze sobą a potem z innymi.
Podczas logowania się do chyba już trzeciego forum zrobiłem błąd, podałem błędną nazwę skrzynki pocztowej no i KUNIEC nie da się zmienić. Po ponownej tam jakiejś próbie zachęcano mnie do kontaktu z administratorem. No te weź się i skontaktuj. Szlak człowieka trafia jak widzi taki tekst. A jak próbuję znaleźć adres administratora to go nie dostanę bo nie jestem członkiem forum. PIJANY SEN CHOREG IDIOTY PLUS JAJO KWADRATOWE JAK BALON. Dlatego na tym forum występuję jako "MIKUSZA1", bo nie dało się inaczej. Tak więc najpierw bądźmy sami w porządku, a potem nie będziemy mieć żadnych problemów. Jak edukować młodszych jak im się z góry daje zły przykład. A ja mam 49 lat i popieram wypowiedź dziecka neostrady. I TO SŁOWO K....A - sam ma często ochotę powiedzieć. To powinno być wiadro wody zimnej na wasze głowy. ZASTANÓWCIE SIĘ CO ROBICIE !!!!
P.S.
Na czeskim forum nie ma takich problemów, a przyjęty zostałem od razu bez żadnych problemów i jakiś tam prób weryfikacji przed szanowną komisją. I moje trasy są tylko czeskie bo źle mi sie robi od POLSKIEGO PIEPRZENIA.

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 27-04-2008, 19:49   

ale czy Tobie ktos sie kaze tu rejestrowac?? jak u sasiadow Ci dobrze to siedz tam...

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa

Tata Muminka
znawca

Wysłany: 27-04-2008, 19:57   

Spokojnie.

Zauważmy jedno, że następuje ewolucja w tworzeniu dodatków. Kiedyś nikt nie pisał w CDP nawet opisu. Teraz to jest podstawa.

Jak w przypadku Ol49. Twórca tej maszyny nie wpisał w CDP skąd pozbierać KUID-y itp. Był tam też błąd, który chyba nie został naprawiony. Sam osobiście nie wpisywałem nic oprócz nazwy w CDP. Teraz daję nie tylko opis, ale także NR KIUD i inf, gdzie szykać dodatku w grze. Tak jak postępuje ewolucja w tworzeniu dodatków tak i w jego opisach.

Jednak wkurz mnie postępowanie wielu osób, którzy nie czytają intrukcji dotyczacych np wagonów tylko walą na forum posty w stylu "NIE DZIAŁA HEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!!!"

Czy to nie jest wkurzające. Zresztą wiele z tych problemów bylo poruszanych na forum. Wystarczy tylko trochę chęci do szukania.

Kolejna rzecz to rejesracja. Za dużo mieliśmy tu oszołomów itp by dawać wolny wstęp. Ja jakoś nigdy nie miałem problemów z rejestracją na jakimkolwiek forum.

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 27-04-2008, 20:13   

Pluje wam w twarz a wy ze deszcz pada - niezle. Dajcie sie kopac dalej, mieczaki.

mikusza1
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 20:54   

No i siedzę tam Panie Zolwik, a Panie Erniesouchak nikomu nie pluję w twarz teraz to Pan generalnie przegiął. Te forum to ma być dyskusja a nie bicie się pałami bejsbolowymi. Dziękuję za takie potraktowanie. Pana wypowiedź generalnie potwierdza moje zarzuty. Dziękuje i proszę administratora o usunięcie mnie z listy użytkowników forum.
Pozdrawiam wszystkich.
MIKUSZA!

TogierPL
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 20:59   

Ja jestem za edukowaniem- Sam jestem przykładem tego rozwiązania.Banowaliscie?Cos dalo?Nic!Dopiero MalingnusPL mnie trochę uświadomił za co Mu teraz bardzo dziękuję.
W tej chwili ostało się tu około 100 starych użytkowników i nie radziłbym ich tracić.

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 27-04-2008, 21:00   

Szerokiej drogi, jednego konsumenta mniej uffff, jednej marudy mniej. Po takich nikt plakac nie bedzie na szczescie.

TogierPL
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:05   

erniesouchak napisał/a:
Szerokiej drogi, jednego konsumenta mniej uffff, jednej marudy mniej. Po takich nikt plakac nie bedzie na szczescie.

Jak ty sie obraziłeś na nas , też nikt nie płakał.Więc teraz nie zgrywaj pana przed nowymi użytkownikami.I akurat w tym przypadku nie jestem noobem-pojawiłem się tu wcześnie przed masą ludzi którzy mnie teraz pouczają.
Cya

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 27-04-2008, 21:07   

to mnie togier rozwaliles... wiekszosc ludzi ktorzy cie pouczają byli tutaj jak ty jeszcze w pieluchach chodziłeś

KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 21:11   

Ale ta "masa" ludzi która się po tobie pojawiła, zrobiła wiele postępów, pracowała na to żeby mogła pouczać. A ty? Jeżeli się nie cofasz to stoisz w miejscu.
Co do kolegi mikusza1, widać że kolega nie jest zorientowany w obecnie panującej sytuacji w polskim społeczeństwie Trainz. Pierwszy jego post był napisany "odgórnie", dlatego nie dziwie się NIKOMU kto został urażony treścią czy stylem pisania (typowo obrażającym innych, wręcz oskarżającym). Ludzie, wszystko można załatwić, tylko trzeba wiedzieć JAK. Umiejętności dobrego pisania są naprawdę potrzebne, tak jak siła perswazji itp. itd. etc...

TogierPL
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:12   

Np.Jajko_kg ?
Jak ja w pieluchach chodziłem to traizna jeszcze nie było BTW.
Cytat:
Ale ta "masa" ludzi która się po tobie pojawiła, zrobiła wiele postępów, pracowała na to żeby mogła pouczać. A ty? Jeżeli się nie cofasz to stoisz w miejscu.

Owszem,zrobiła ale o sytuacji na PTT wcześniej sie nie uczyła.Cofam się?Być może.Nie zamierzam tracić ocen dla gry.

Jak zwykle moja osoba wywoła zamieszanie.Wyluzować ,to tylko gra.
Ostatnio zmieniony przez TogierPL 27-04-2008, 21:18, w całości zmieniany 2 razy  

mikusza1
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:18   

Jak tu stwierdzić czy się jest nowym czy starym użytkownikiem forum jak to jest juz chyba trzecie forum

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 27-04-2008, 21:30   

Togier - idz juz spac bo pozno. Co ja zrobilem - byc moze przegapiles pewne oswiadczenie, wiec nie bede do tego juz wracal co bylo.
Jak widac mozna zapamietac osoby z przeszlo nie trzech for bo bylo ich wiecej, a sa ludzie ktorzy sie w to bawia o wiele dluzej niz ja. I za kazdym razem wrzaski z zewnatrz nic nie dadza wiec cala ta Twoja tyrada to o kant dupy rozbic.

TogierPL
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:31   

Szóstelub piąte już chyba.Akurat wtedy kiedy forum zamknęli to gdzie sie podziało to 5000 użytkowników.Nie wiem co zrobić , ale przykro mi , z tego forum wyciekło na inne fora jakimś cudem kilka tysięcy użytkowników.Ze starych moderatorów to ja tu widzę kilka osób.A gdzie reszta?Jak widać to już nie jest to samo forum.Tu nawet administratorzy śmieją się z takich użytkowników jak Icek.Oni, wzór tego forum?
Eot koniec kropka.
Ostatnio zmieniony przez TogierPL 27-04-2008, 21:32, w całości zmieniany 1 raz  

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 27-04-2008, 21:36   

to ze bylo niby 5000 userow to jedno ... zobacz sobie ile z tych 5000 bylo aktywnych ktorzy napisali choć 1 post.. ilu ich bylo 100?? 200?

reszta modkow?? slyszales kiedys takie pojecia jak :rodzina, praca, ogolnie zycie prywatne??

my wiemy ze ty masz cale dni zabawy z kolegami w piaskownicy a zima na sankach jezdzisz ale inni robia cos innego i jak moga to tu sa... a pozatym wybor modka to nie taka prosta sprawa

Ostatnio zmieniony przez zolwik 27-04-2008, 21:37, w całości zmieniany 1 raz  

erniesouchak
zaawansowany
I po co to wszystko?

Wysłany: 27-04-2008, 21:36   

Nigdy nie bylo 5000 userow. Maksymalnie licznik stanal na 4200 kontach. Po czym polowa zostala wywalona bo nie zalogowala sie od roku. Zreszta i tak autorow mozna policzyc na palcach rak i nog, ludzi pomagajacych wiedza na palcach rak i nog kumpla a reszta to konsumenci.

Lord
super user

Wysłany: 27-04-2008, 21:40   

I znów pierniczenie o szopenie, ludzie nie miejcie do nikogo pretensji o stare dodatki, z których autorami nie ma kontaktu, bo to tak samo jakbyście sie wydzierali na słup żeby sie przesunął.

Togier- ja dostałem warna i zmądrzałem, więc zależy od człowieka.

Hehehehehehehe 5000 powiadasz ?
Ja pamiętam tylko 2500 około, i to większość na zasadzie "zarejestruje sie i zapomne o forum". Założę się że około 1500 to były konta martwe.

Co do moderatorów, przerabiane już to było, nie podobali się społeczeństwu to sie zmienili, w czym problem. Icek sam sobie grabi.

Zresztą, szkoda języka strzępić, są osoby które się tu dobrze czują a co jakiś czas są rewolucje robione przez wywrotowców, które jednak nic nie dają i sytuacja wraca do normy.

mikusza1
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:41   

erniesouchak to wzór anty reklamy dla tego wątłego forum. A ilość wznowień jest tego dowodem. To przykład typowego POLSKIEGO BAGNA z którym mamy do czynienia od Jagielonów. Nie potrafimy stworzyć coś mocnego i silnego i stabilnego.

zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu

Wysłany: 27-04-2008, 21:46   

[quote="mikusza1"]erniesouchak to wzór anty reklamy dla tego wątłego forum. A ilość wznowień jest tego dowodem. To przykład typowego POLSKIEGO BAGNA z którym mamy do czynienia od Jagielonów. Nie potrafimy stworzyć coś mocnego i silnego i stabilnego.[/quote]

chlopie ty jestes jakis niepełnosprytny czy cos w ten desen?? bo wszystko co piszesz na to wskazuje..
jak Ci nie pasuje to szerokiej drogi i + na droge....

mnie jest ciezko wnerwic... nie ktorzy to wiedza... ale ty mnie juz wpieniasz... jestes poprstu.....

mikusza1
nowy

Wysłany: 27-04-2008, 21:51   

zolwik masz całkowita rację nie nadaję się do tej formacji.

Odpowiedz do tematu