FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
brek mapy w TS2010
Autor Wiadomość
robertus2
user

Wysłany: 17-06-2015, 11:58   brek mapy w TS2010

właśnie przeszedłem z XP na 7 przeinstalowałem grę importowałem nazwę mapy (którą wcześniej miałem przy XP) i pojawiła się ale przy odpaleniu wyświetla BRAK MAPY gdy wszedłem na zalezności to kilka produktów pokazało mi ? i czy mam je jeszcze raz ściągać czy mogą być nie pod 7? Np.zrobiłem doświadczalną mapkę i dodałem REGION POLAND i pojawiły się pojazdy całe białe. Szkoda bo budowałem ją dwa lata i miałem ją u Was opublikować. Z robiłem w skrócie całą POLSKĘ od Przemyśla do Szczecina przez Wroc,Pozn Z Jel.Góry do Gdyni przez Poz,Bydg. Pozn.-W-wa i zostało mi Szcz-Gdynia,Gdun-W-wa iW-wa-Kat i Kraków(p.CMK-e).Oczywiście dla Waszej korekty.Obecnie mapa ma 130 mb.W 150 chyba się zamknę. Ewentualnie mogę wrócić do XP bo na netbuku[7] ściągałem dodatki i przerzucałem na kompa[XP] i coś mnie podkusiło zeby wgrać mu [7]
Ostatnio zmieniony przez robertus2 17-06-2015, 12:28, w całości zmieniany 1 raz  

samplaire
znawca
i na dodatek dziad

Wysłany: 17-06-2015, 16:37   

Oprócz mapy ze starego kompa powinieneś mieć jeszcze sesję. Mapa dla trainza to MAPA+SESJA, bez tego będziesz miał komunikat, który otrzymałeś. Najłatwiej znaleźć sesję w cmp wybierając PPM 'pokaż zależne dodatki' (nie zależności!) czy jakoś tak - po angielsku mam, więc tam to jest 'dependants' a nie 'dependencies'. Poza tym ten temat był już poruszany.

D_M
zaawansowany

Wysłany: 17-06-2015, 18:58   

1. Wprowadziłeś swoje dane w: Uruchom Trainz -> Opcje -> Konfiguracja Trainz -> Planet Auran -> Czy wprowadziłeś tam swoją nazwę użytkownika oraz hasło ?
2. Czy w TS2010 po reinstalacji masz ten sam build co wcześniej? Być może teraz masz niższy niż w starej instalacji TS2010.
3. Czy zrobiłeś sobie kopie całego folderu UserData, by móc zaimportować sobie teraz do nowej instalacji foldery "Original" a następnie "Local" ? " http://www.trainz.pl/_for...+original#95199
4. Robiłeś pełną naprawę bazy danych, w CMP Plik -> Rozszerzona naprawa bazy danych ?

Przeszukaj jeszcze forum, w http://www.trainz.pl/_forum/search.php wpisuj: nie wybrano mapy itp.
Cytat:
Obecnie mapa ma 130 mb.W 150 chyba się zamknę.

Ta Twoja mapa jest już ciężka, dla porównania Lublin - Dorohusk to 82MB, a Zimowisko ok. 64 MB.
Cytat:
dodałem REGION POLAND i pojawiły się pojazdy całe białe

Pobierz Region PRL Drstracha: http://www.trainz.pl/_for...gion+prl#134518

Cytat:
Ewentualnie mogę wrócić do XP bo na netbuku[7] ściągałem dodatki i przerzucałem na kompa[XP] i coś mnie podkusiło zeby wgrać mu [7]

Nawet nie żartuj że chciałbyś wrócić z Win 7 na XP. Ja nie dawno sprawiłem sobie laptopa z Win 8.1 (i7-4710HQ z GTX 850M) i jestem bardzo zadowolony z nowego systemu. Bez żadnych problemów działają w Win 8.1 64-bit moje wersje trainza: TRS2004, TRS2006, TC, oraz TS2010. Dwunastki jeszcze nie instalowałem.

marcinbul
user

Wysłany: 18-06-2015, 12:01   

Parzyste wersje sytemu Windows mają to do siebie że gry działają świetnie... Natomiast jeżeli chodzi o ogólną ocenę to są po prostu chu%$#e. Tak był z Vstą którą wycofali wcześniej niż xp . W sumie xp używać teraz to strasznie niebezpieczna sprawa.

robertus2
user

Wysłany: 19-06-2015, 08:51   

Dziękuje za odpowiedzi. Gdy jeszcze miałem XP programem ''ODKURZACZ'' uszkodziłem system znajomy wgrał mi następny kopiując elementy TS2010 i myślałem ze zmiana systemu się przyczyniła dlatego powtórzyłem ten temat mimo ze juz był. Ale chyba nie wszystko skopiował bo w mapie brakuje kilkadziesiąt kuidów ( ? lokalizacje nieznana ) .a jeśli chodzi o wielkość mapy to chyba nie jest za wielka bo na przykład mapa ECML Kingss-York ma ponad 400mb i bardzo dobrze mi chodzi. Głównie brakujące kuidy to elementy lok i wag. bo wcześniej połączyłem warstwy (moze nie potrzebnie ) i tabor jest w mapie a nie w sesji.

Odpowiedz do tematu