Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 24-07-2015, 12:29 [Nie samym trainz] This war is mine
''This War of Mine prezentuje niespotykane dotąd spojrzenie na temat wojny. Po raz pierwszy wcielasz się nie w żołnierzy, a cywili starających się przetrwać w oblężonym mieście. Za dnia snajperzy uniemożliwiają opuszczenie schronienia, dzięki czemu możesz zadbać o ludzi i swoją kryjówkę. W nocy przeczesujesz pobliskie lokacje w nadziei na znalezienie przedmiotów, które zwiększą Twoje szanse na przetrwanie.
Podejmuj decyzje na krawędzi życia i śmierci. Chroń wszystkich lub poświęć kogoś w imię większego dobra. Podczas wojny nie ma dobrych i złych decyzji - jest tylko chęć przetrwania. Im szybciej to zrozumiesz, tym lepiej.'' - opis studia 11 bit
Ostatnio przeglądając jakiś serwis, natknąłem się na tą grę i chociaż z początku widok 2,5D nie bardzo mnie zachęcał, to zakupiłem tą grę. Uważam że warto, dla kogoś kto lubi pokombinować i trochę pomyśleć zanim coś zrobi, widok 2,5D po chwili już nie przeszkadza. Gra jest dosyć rozbudowana, tak jak w opisie, w dzień zajmuje się kryjówką - którą można ulepszać przed napastnikami którzy przychodzą w nocy i produkować w niej żywność, wodę, bimber, papierosy itp. W nocy natomiast przeszukujemy różne miejsca, od opuszczonych po takie bardzo silnie strzeżone, gdzie bardzo łatwo stracić człowieka. Mieszkańcy też się różnią od siebie, każdy z nich ma jakieś zalety lub wady - np, że pali papierosy.
Ktoś z Was coś grał? Może coś dopowie/podpowie. Liczę tutaj na Drstracha ;)
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Pomógł: 27 razy Wiek: 29 Dołączył: 20 Lis 2011 Posty: 1031 Skąd: Paris
Wysłany: 24-07-2015, 13:06
Spotkałem się z tą grę i szczerze powiedziawszy, od razu ominąłem i to chyba był mój błąd. Ten krótki opis zachęcił mnie do kupna i przetestowania. Uwielbiam gry z dreszczem, mocnym siepaczem emocjonalnym i polegające na przetrwaniu. Spróbuję