Wysłany: 24-08-2015, 10:28 TS 2010 problemy z Patchem
Dzień Dobry
Na wstępie przyznam sie że jest tu 8 stron w tym dziale,przejrzałem i nigdzie jakoś nie zrozumiałem tego z czym mam problem.Może w złe wchodziłem tematy,widocznie nie znam się.
Do rzeczy :
Mam oryginalnego TS 2010 Enginers Edition ver 42953, ostatnio grałem w niego ... może z rok temu,wcześniej spędziłem czas na innym symulatorze. Instalacja gry przebiegła bez zastrzeżeń, problem sie pojawia gdy chcę zainstalować Patche.Jak wiadomo mam w/w wersję czyli 42953,znalazłem strone z Patchami na auran
http://www.auran.com/servicepacks/
Plus to wyciągnąlem z jakiegoś tematu tu na dziale http://trainz.shaneturner...2010-sp3-hotfix
Problem mój polega na tym że po ściągnięciu Patcha i uruchomieniu go jako "normalnie" lub jako administrator dpojawia sie taki komunikat :
This patch file is not applicable to your current installation version. No valid patch operation was specified. Patching aborted.
Przyznam że mój angielski jest SKANDALICZNY,nie miałem takiego języka na rozkładzie , a tłumaczenie przez Translator przemilczę bo na tym już podpadłem . Przyznam że zainstalowałem EZeTy od @adamstan'a i Trainz ich po prostu nie widzi,działa za to biblioteka pod niego i inne brakujące rzeczy. Zamontowałem mapę Poligon wraz z potrzebnymi zależnościami ( brakują dwie pierdołki). podczas wyboru mapy w geodecie pojawia sie wpis nie wybrano mapy i sesji, sytuacja sie powtarza z Ziemią Świętokrzyską - też mam komplet i mapa nie puszcza.Jeżeli trzeba wszystko ZLIKWIDOWAĆ i od nowa montować - dla mnie nie ma różnicy,tylko niech mi ktoś oceni co sie stało z tymi patchami. Kiedyś je już próbowałem montowac i to samo se stało,nigdy Patche nie mogłem zainstalować .
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 24-08-2015, 10:47
http://www.auran.com/servicepacks/
Tutaj masz wszystkie. Trzeba instalować po kolei:Service Pack 3 - Hotfix, potem Service Pack 3 i na koniec Service Pack 4. Po zainstalowaniu mapy będą działać. Warunek: trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo to trochę trwa.
Wszystkie pięknie tylko co z tym komunikatem ?
Mam go olać czy coś jest nie tak
Strzelam że EZeTy też sie "obudzą" po zaktualizowaniu TSa , jak o w ogóle sie kiedykolwiek zaktualizuje
Ostatnio zmieniony przez Bobby Papla 24-08-2015, 11:27, w całości zmieniany 1 raz
Skończyła sie instalacja pierwszego i drugiego Patcha.
Podczas zakończenia pada informacja Patch Completed, klikam EXIT,załączam grę i mi wyskakuje okienko startowe gdzie na dole dalej informacja że mam ver 42953.
Coś jest nie tak czy nie zwracać na to uwagi ?
To jest nieprawidłowe. Powinieneś mieć 49933 w prawym dolnym rogu lauchera, oraz w informacjach o programie CMP.
Zamknij trainza, poczekaj aż proces TADDaemon.exe (oraz ewentualnie TrainzUtil.exe) się zamknie i zrestartuj PC.
Uruchom lauchera i sprawdź build. Jeśli dalej będzie on niższy od 49933, to konieczne będzie zrobienie rozszerzonej naprawy bazy danych w CMP.
_________________ TRS2006 EK build 3092, TC 3323, TS2010 49933, TS12 49922
Mapka Kaczyce-Manowce dostępna w archiwum TrainzMaps
Jest dobrze , wyłączyłem TSa , włączyłem ponownie i ver wskoczyła .
Problem jednak jakiś jest bo nie widzi mi ani EZeTa od @adamstan , ani mapy poligon pod TS 2010 i Ziemi Świętokrzyskiej . Menadżer zadań również nie widzi NIC z PL .
Ale mi tego nie widzi nawet Menadżer Zadań mimo iż zainstalowałem
Niemozna zobaczyć czy mam jakies braki czy coś bo Manager mimo iż zainstaluje to to nie można zobaczyć tych plików