Witam. Mam nietypowe pytanie. Czy jest możliwość podłączenia do komputera dwóch par głośników? Posiadam Logiteha i Creative - sub + 2 głośniki. Chciałbym je podłączyć do koma i po prostu grając, żeby obie pary działały. Oczywiście nie chodzi mi o system 5.1 czy jakoś tak, bo wiem że to nie wypali, ale żeby chociaż po prostu obie pary działały bezproblemowo. No chyba że da radę zrobić z nich głośniki kierunkowe jak w kinie domowym
Kup na allegro / w media dla idiotów / komputerowym takie coś:
http://nanometrix.pl/data...76_1.jpg?178241
Nazywa się to rozdzielacz do słuchawek albo rozdzielacz 3,5mm stereo.
Obsługa chyba nie wymaga komentarza
a przy okazji tematu głośników, czy ktoś może mi powiedzieć co może być przyczyną - mam zestaw głośników logitecha, centralny + 4 boczne i subufer. Zestaw wszystko ok, podłączenia też, a po 2 miesiącach nagle 2 głośniki boczne i centralny przestały działać? Sprawdzałem już chyba wszystko i dalej nie wiem... oddać nie oddam bo zgubiłem gdzieś papierki
Pewnie ustawienia się zmieniły z 5.1 na stereo i gra tylko przednia para plus subwoofer. Czasem ciężko jest zmusić głośniki żeby wszystkie grały, kiedyś to przerabiałem z Creative'm, pamiętam że dużo męki mnie kosztowało żeby zmusić je do działania w 5.1. Musisz poprzestawiać ustawienia w oprogramowaniu karty dźwiękowej, i jeśli jest możliwość to w samych programach do muzyki/filmów.
Pamiętam że też się z tym męczyłem ale rozwiązaniem było w menadżerze Realtek audio ustawienia w efektach dźwiękowych chociażby efektu pokój, co spowodowało że zaczęły grać wszystkie głośniki. Sprawdź też czy masz zaznaczoną opcję wypełnienia głośników w zwykłych ustawieniach dźwięku.
Ostatnio zmieniony przez gonzo 10-02-2016, 17:12, w całości zmieniany 1 raz