Pomógł: 8 razy Wiek: 66 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 725 Skąd: Kraków
Wysłany: 24-07-2017, 20:54 Nie można usunąć dodatku
Witam!
Mam takie pytanie - czy ktoś wie jak sobie poradzić z usunięciem dodatku. Chodzi mi konkretnie o tunel "BALD 2 track RO", który wstawiłem na moją mapkę. Gdy chciałem go nieco przesunąć wstawiłem punkt ale wtedy zniknąła obudowa tunelu a tory pozostały. No i za diabła żadnym sposobem nie mogę ich ruszyć. Ani jako track ani żadnej innej kategorii.
Próbowałem skasować ten dodatek i o ile tego samego typu tunel w innym miejscu zniknął to te trefne tory pozostały Oczywiście mogę zastosować inny tunel ale ten akurat jest taki niewielki na wylotach i pasuje do otoczenia. Nie zmienia to jednak faktu, że ten uszkodzony tkwi pod ziemią.
Z tymi tunelami to czasami mam też taki problem, że tory tunelu idą sobie a obudowa tunelu osobno - szczególnie na zakrętach i też nie idzie tego złączyć. Dopiero skasowanie całkowite i ułożenie na nowo pomaga.
Pomógł: 125 razy Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3930 Skąd: Opole
Wysłany: 24-07-2017, 21:41
Jeżeli tory nie dają się przesunąć, to dołóż segment do mapy. Następna czynność to dopięcie prostego toru scenery, np. ST prosty. Po połączeniu z felernym przy pomocy tego scenery przesuń na dołożony segment i segment usuń. Oczywiście ten felerny musi być odcięty.