FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wgrywanie mapy na DLS
Autor Wiadomość
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 589
Skąd: Kraków
Wysłany: 27-10-2020, 13:05   Wgrywanie mapy na DLS

Witam!
Niedawno zmajstrowałem taką niewielka mapkę gdzie zamieściłem dworzec Kraków Główny i ewentualnie chciałbym go wgrać na DLS. Chciałem skorzystać z opcji w menu Content/Upload to DLS ale coś nie bardzo to działa. Wyskakuje mi komunikat że upload failed , że NOT LOGGED IN. Rozumiem, że coś o logowanie chodzi ale gdzie? Przecież jak mam otwarty CM to muszę być i na pewno jestem zalogowany. Czy jakoś inaczej się to wysyła?
Druga sprawa to wersja jaka winna być wpisana w configu. Oryginalnie miałem wpisaną wersję 4.7 ale ona chyba może być zastosowana tylko w buildzie 109037 bo w tym 105096 nie chciała się uruchomić. Dopiero jak zmieniłem na 4.5 to zadziałało. Czy może wystarczy zmienić na 4.6 ?
_________________
KUID:269437
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 589
Skąd: Kraków
Wysłany: 04-11-2020, 19:34   

Widzę, że nikt nie wie jak wgrać mapkę ale przy tej okazji mam jeszcze inne pytanie. Bo wydaje mi się, że jak eksportuję zawartość mapy do cdp to owszem pakują się wszystkie zaznaczone elementy, ale jeśli jakiś dodatek ma swoje zależności to one już się nie pakują. No i potem po zainstalowaniu pojawiają się braki, których być nie powinno. Jak temu zaradzić?
Przecież jak zgrywam jakąś mapkę z DLS to ładują się wszystkie zależności.
_________________
KUID:269437
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 301 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4335
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 04-11-2020, 19:55   

Ale ty chcesz wgrać na DLS plik z mapą i z dodatkami? Chcesz wgrywać nie swoje dodatki? DLS pozwoli ci wgrać TYLKO twoje dodatki. Nie można ot tak sobie wrzucać paczek z dodatkami kogoś innego. Pewnie dlatego ci wywala błąd.
I pierwsze słyszę, że mapy mają komplety na DLS. Te dodawane do TRS2019 tak, ale to N3V kompletował w ramach wydawania gry. Mapy innych twórców nie muszą mieć i nie mają kompletów.


Przy pakowaniu dodatków pakują się te, które masz na liście. I tu wszystko zależy, w jakiej wersji pakujesz. TANE i 19 mają listowanie rekurencyjne, czyli można na raz wrzucić na listę zależności, zależności do zależności, zależności do zależności do zależności do zależności do zależności itd. Poniżej (czyli 2010, 12, 2009) - nie, trzeba po kolei przechodzić kolejne poziomy.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 589
Skąd: Kraków
Wysłany: 05-11-2020, 18:30   

Właśnie dowiedziałem się, że należy wgrać samą mapę bez żadnych dodatków. Podobno system na DLS sam sobie skompletuje listę zależności z tych którymi dysponuje i gdy ktoś będzie chciał ściągać mapę to mu od razu wyśle z kompletem dodatków. I to niezależnie od tego czy jakiś dodatek ma swoje zależności podrzędne. Wyśle wszystko co ma. Natomiast gdy czegoś będzie brakować to po prostu będzie widniało później w zestawie jako "nieznany dodatek"
Nigdy nie próbowałem wgrywać cokolwiek na DLS więc dlatego zadałem pytanie.
_________________
KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 05-11-2020, 18:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group