Wysłany: 25-11-2021, 03:13 Problem - Trainz nie widzi modelu typu "traincar"
Witam!
Stworzyłem w Gmaxie prosty modelik człowieka bez animacji, który ma poruszać się po niewidzialnym torze jako taka ruchoma kamera. Nadałem mu konieczne attachment pointy, a więc a.bog0, a.limfront, a.limback i a.cabfront (wszystkie w widoku top, limfront na dole). Po exporcie jedynym błędem (żółty wykrzyknik) jest brak cienia, zatem niegroźna sprawa, inne modele loków działają bez niego. Mesh wyświetla się poprawnie w CCP. Jednak w grze, w żadnym trybie nie jest on widoczny. W gmaxie mam jako jednostki ustawione metry. Dodam jeszcze, że wcześniej nie miałem najmniejszego kłopotu z exportem lokomotyw. Przeinstalowałem gmaxa i dalej jest to samo. A żeby było śmieszniej ten sam model jako "scenery" działa bez zarzutu...
Pomóżcie proszę, bo mnie trafi szlag.
Mam TS2010 (tak, wiem;)) z najwyższym SP.
Pozdrawiam!;)
_________________ Lyd2 - nieudana konstruckja?! Słonia w cyrku do chodzenia po linie nie zmusisz, a Lyd2 po torze 600mm pojedzie! I co?! :D
Ostatnio zmieniony przez endrju5151 25-11-2021, 03:14, w całości zmieniany 1 raz