Wysłany: 10-06-2022, 20:42 Rozładunek składu bez lokomotywy
Zauważyłem takie zjawisko. Jak podstawiam na ładownię ( PL CDK tu akurat skład opału) To jeśłi skład jest z lokomotywą i nie ma następnego polecenia AI po "nawiguj do" to się po określonym czasie ładnie rozładuje np. z miału węglowego. Jeśli natomiast po "nawiguj do" skład ma następne polecenie np. "czekaj" to rozładunek się nie zacznie. Jeśli jest tam "odłącz" to po odłączeniu lokomotywy rozładunek nie ruszy mimo iż wagony stoją na ładowni. Trochę to blokuje zaprogramowanie poleceń AI w sesji. Podobno u niektórych to działa ale u mnie nie. Chyba że źle coś robię. Może jakiś patent?
Ja rozwiązałem ten problem tak, że używam poleceń w takiej kolejności. Po dojechaniu na ładownię polecenia dla AI wyłącz fizykę -> włącz fizykę -> odłącz. Wtedy skład po odpięciu loka się zacznie rozładowywać zgodnie z tym jak jest skonfigurowana ładownia