Linia Kokowice - Ciemne to krótka (bo około 17 kilometrowa) , jednotorowa linia, biegnąca pod drutem. Kilka przystanków, mały ruch osobowy, popularne wygaszanie popytu to standard ówczesnego PKP. Szlakowa 70km/h zapewne sprawi iż nie będziemy nudzili się pośród lasów, łąk, pól, małych miasteczek. Kilka ograniczeń na przejazdach zapewne będzie małą frajdą. Mapkę Kokowice-Ciemne będziecie mogli pobrać z TrainzMaps oraz z DLS już 4 października. Standardowo w skład paczki z mapą sesja ze skonfigurowanymi semaforami, spis dodatków, spis kuidów oraz WOS. Nie skończyłem jeszcze hektometrażu więc nie wiem ile ma ona dokładnie długości. Przejazd w jedną stronę wraz z postojami na okolicznych stacjach zajmuje 19 minut. No a teraz to co już jutro idzie do testów (ktoś chętny :?: :mrgreen: ) a w sobotę za tydzień do publikacji.
Pomógł: 6 razy Wiek: 32 Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 622 Skąd: Wodzisław Śląski
Wysłany: 30-09-2008, 20:19
Typowa lokalna linia/
-Klimat - Spoko
-W1 - Spoko
-Sieć trakcyjna http://img364.imageshack....creen012tx7.jpg < tu ma być wysięgnik długi :)
- Nic tylko jeździć, mapka cieszy oczy i dusze, czekam na wydanie, pozdro.
Identyczny klimat jak przy magistrali ale w końcu ten sam autor...
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 05-10-2008, 12:36
Cytat:
Identyczny klimat jak przy magistrali ale w końcu ten sam autor...
Zapewniam Cię że zmienisz zdanie gdy przejedziesz się tą linią. Zupełnie inny standard budowy, wykorzystane inne dodatki i inne tekstury zapewniają tej mapce taki oryginalny klimat.
Dziękuje za komentarze, zapraszam do komentowania i... pobierania ;)
Mapka do pobrania ze strony www.trainzmaps.ovh.org
Pomógł: 8 razy Wiek: 65 Dołączył: 18 Sty 2011 Posty: 718 Skąd: Kraków
Wysłany: 30-10-2023, 16:58 wyrzucanie Trainza do pulpitu
Witam!
Ostatnio tak sobie przeglądałem mapkę Kokowice-Ciemne i nie mogę jej przejechać jakimkolwiek pociągiem. Ruszam z Kokowic i jedzie wszystko OK aż tu już niedaleko Ciemne wywala mi grę całkowicie do pulpitu. Przeglądam wszystko w geodecie , podmieniam co się da a dalej wywala. Jak prowadzę loka ręcznie to jest ok, jedynie jak dam Drive lub żeby jechał do znacznika to wywala. Na obrazku zaznaczyłem mniej więcej w którym miejscu to sie dzieje.
Mapkę testuję pod TRS19 Platinum. Mapka jest w wersji pierwotnej a sprawdzałem też i nowszą dla TS19+ i tam nie wywala nic.
Czy ktoś wie co w tej starszej mapce jest co aż tak potrafi zresetować grę?