Pomógł: 36 razy Wiek: 33 Dołączył: 11 Maj 2008 Posty: 1376 Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 01-04-2010, 18:11
http://www.gzk.cba.pl/rysunki_tech/ pod tym adresem będą się pojawiały różne rysunki techniczne z moich zbiorów, zarówno tabor (loki, wagony) jak i wszelkie inne pierdoły (budynki, szeroko rozumiana infra)
_________________ www.gzk.cba.pl <- zbiór moich (i nie tylko) zdjęć o tematyce kolejowej
Wysłany: 31-12-2010, 12:47
Nie podam linku, ale to chyba odpowiednie miejsce, żeby o tym napisać - posiadam oryginalną dokumentację utrzymania lokomotywy ET22, nie jest to książka z serii "lokomotywy ....." tylko dokumentacja z biura konstrukcyjnego Pafawagu. Co do rysunków technicznych to są bardzo dokładne rysunki wózków, troszkę mniej szczegółowe pudła, oraz kilka rysunków innych pierdół. W miarę możliwości postaram się to zeskanować i gdzieś umieścić.
Pomógł: 6 razy Wiek: 34 Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 506 Skąd: Kowary
Wysłany: 29-01-2011, 02:00
Jakby ktoś chciał to posiadam rysunki EP09, nie wrzucałem screenów bo nie chciało mi się skanować, jakby ktoś był chętny to na PW niech się odezwie, zeskanuję wszystko i podeślę :)
Wysłany: 29-01-2011, 18:03
Pod poniższym linkiem znajduje się zestaw rysunków przydatnych do zrobienia modelu SM03. Zestaw obejmuje skany 11 stron z książki: "Lokomotywy spalinowe SM03" J. Obremski WKŁ Warszawa 1979 wydanie drugie uzupełnione.
Zauważyłem, że link do tej strony się tu nie przewinął wiec dodaję. Sporo tu rysunków technicznych różnej maści wagonów towarowych. Myślę, że ktoś coś na pewno wybierze. :)
Witam.
Co by nie zakładać nowego wątku zapytam w tym.
Jakiś czas temu (rok?) ktoś umieścił link do strony na której były plany baardzo wielu stacji. Poczynając od np.Kielc po Wrocław z wieloma stacjami pośrednimi.
Od jakiegoś czasu usiłuję na to trafić na forum. Niestety bez skutku, szczególnie że nie pamiętam kto to upublicznił. Liczę na Waszą pamięć.