Witam!
Zakładam wątek aby móc zaprezentować, co mi czasem uda się wydziobać do TRSa.
Tak na pierwszy ogień:
EU43... narazie tyle udało mi się zrobić. Model udało mi się wykonać... łącznie w dwa dni, może 1,5 dnia. Obecnie zmieściłem się w 4736 poly... ciutke one wzrosną, bo dodatkowo dorzucić wypada Running Numbers, wycieraczki i ze 4 plane`y z oznaczeniem kabina 1-2.
Pozostaje kwestia zrobienia LOD, dźwięku syreny, silnika, fizyki silnika, animacji do niektorych elementów, później skrypt i config.
Co do tekstury bocznej - nie ma napisu CARGO - będzie przez to, że wziąłem różne zdjęcia - z Rzepina dopuszczone do ruchu EU43 i E186 które miały postój we Frankfurcie i czekały na wjazd do Polski, by otrzymały malowanko napisu.
To narazie tyle!
Pozdrawiam!
PS. Przepraszam, ze screeny z TOE, ale jeszcze nie wgrywałem dodatku do TRS.
Kiedy będzie wydanie - nie wiem mam nadzieję, że za 2 tygodnie juz będzie można model pobrać. W razie jakichkolwiek pytań sugestii prosze pisać PW
Ostatnio zmieniony przez Maki 13-12-2008, 13:07, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 118 razy Wiek: 36 Dołączył: 08 Mar 2008 Posty: 2672 Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 16-05-2008, 23:31
No dla mnie bomba. Silniki można powyciągać z filmików na YT bo widzę że trochę ich z dworców jest ( rozruch ). Gorzej z Rp1 będzie ( chyba że cosik znalazłeś ). Powodzonka!
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 17-05-2008, 10:43
Gdzieś na Youtube był filmik z Warszawy, gdzie właśnie EU43 podaje RP1, także z tym nie będzie raczej problemu. Moja mała sugestia jest taka, gdzieś kiedyś chyba na DLSie bodajże znalazłem działającą kabinę do tej serii wraz z configiem i dźwiękami silnika. Jeżeli by to ktoś odnalazł można zawsze podpisać to do configu i już mniej roboty ;)
Maki co do modelu, twoich modeli jest mało, ale prezentują wysoką klasę, także nie ma co owijać w bawełnę, po prostu ciekawy i piękny model. Tylko pytanie, jak z mapowaniem, pozwala na przemalowanie lokomotywy w "nowe barwy" Cargo?
Pzdr
Jamal napisał/a:
Kopara na ziemię opada, a Twa lokomotywa na moją mapkę ;)
Na moją też, bo na mojej mapie szlakowa 300 i może zwiększę.
jakoś nie widzę związku przyczynowo - skutkowego - ten lok ma dopuszczenie w polsce do 140kmh, może osiąga 160, a po wymianie wózków 200kmh - co ci z prędkości szlakowej 300?
naprawdę nie rozumiem...
Nie chodzi mi tutaj o BR185, ale o BR428.
Gdyby dało sie dogadać z tym Niemieckim twórcą dodatków, to może wystarczył by Repaint? Ale nie wiem, czy jest to lokomotywa identyczna pod względem technicznym..
Sens jak najbardziej jest. Raz, że większy wybór, co kto lubi. Druga sprawa, nie wiem jak sie przedstawia ilość poly i tekstury w tamtym modelu, ale jeżeli model np. makiego byłby lżejszy to napewno podpasuje osobom nie zwracającym zbytnio uwagi na detale i bawiącym sie w dyspozytorke, m.in mi.
Sens jak najbardziej jest. Raz, że większy wybór, co kto lubi. Druga sprawa, nie wiem jak sie przedstawia ilość poly i tekstury w tamtym modelu, ale jeżeli model np. makiego byłby lżejszy to napewno podpasuje osobom nie zwracającym zbytnio uwagi na detale i bawiącym sie w dyspozytorke, m.in mi.
dokladnie tak. poza tym, wg mnie, model Makiego prezentuje sie o wiele lepiej. dlatego uwazam ze sens jak najbardziej jest.
Tak jak chłopacy powiedzieli - kwestia gustu i wygody. W trainz tyle jest dodatków z różnych dziedzin, że każdy może wybrać co się podoba i odpowiada. Nikogo nie zmuszam, aby stosował moje dodatki ;)
Porównanie polygonów modeli pudła - mojego i Torstena:
Tu screeny, jak wygląda z zewnątrz lokomotywa:
Już mam za sobą egzaminy, więc formalnie wakacje i mogę przysiąść do dalszej pracy.
Pozdrawiam!
Tutaj przepraszam za błędzik - Kamil dzięki twojemu postowi spojrzałem jeszcze raz na długość - zderzaki są krótsze o 9 cm z każdej strony :) Dlatego, że jak je wymodelowałem, to odstawały od czoła, a zamiast przedłyżyć pointy z jednej strony, musiałem cały zderzak przesunąć (potem tylko klonuj i wyszły kwiatki). Pierwotnie one były w położeniu dającym wymiar calkowitej długości 18,9 m.
Zatem przedłużę je o 9 cm. Całość modelu robiłem według planu lokomotywy udostępnionego przez producenta.
Ostatnio zmieniony przez Maki 06-06-2008, 09:49, w całości zmieniany 1 raz