Tak ostatnio pościągałem parę modeli, ale że mi nie podobały się TRS-owe kabiny, to sobie popodpinałem...
Do Pm2 - by kilanziom podpiąłem sobie kabinę z czeskiego parowozu - wszystko pięknie i przyjemnie.(polecam innym podmienić)
Do ST44 -by kilanziom podpiąłem sobie kabinę z M62 z DLS - wszystko pięknie gra
Do SA102 - by kilanziom również podpiąłem sobie kabinę z czeskiego 810 (również polecam podmianę)
Do EU44 by ZWD podpiąłem sobie kabinę włoską BLS... - wszystko pięknie...
-ALE :
Do ET22 by Chester podpiąłem kabunę by SirM, i wyszło jakioś wyjątkowo niskio...
Do ET21 by Chester podpiąłem jakąś ruską kabinę i to samo...
Do EM10 z PTT podpiąłem kabinę czeską - tu wyjątkowo wysoko...
Da się gdzieś w configu, czy gdzie indziej "obniżyć" alo "podwyżyć" kabinę ?
I pyt. nr 2... Wiem że w TRS-ie jest model zmodernizowanego kibla, dokładniej na
W ET21, EM10 oraz ET22 aby kabina była spasowana trzeba by było ingerować w siatkę modelu. Chester i Błażeja na razie nic przy modelach nie dłubią ani nic nowego nie tworzą. Do zmodernizowanych EN57 nie ma kabiny zmodernizowanej do TRSa.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 29-11-2008, 10:49
wg. mnie kabina od m62 cebenpeter'a nie pasuje do moich m62, bo jest zawieszona wyżej niż w moich modelach a bez ingenerncji w jej model nie wiele można w tym fakcie zmienić.
A ja mam podobny problem z kabiną do SU46. Ta oryginalna od "kilanziom" jest bez sterowania. Znalazłem inną i po podłączeniu otrzymuję kabinę z drugiej strony za plecami maszynisty. Jeżeli ustawię sobie kamerę do wnętrza kabiny i ustawię jazdę w przód - jadę do tyłu i odwrotnie.
Czy są jakieś dostępne wartości koordynujące ustawienie kabiny (w tym przypadku obrót o 180 st.)?