Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-04-2009, 21:09 Przyjmę foty ;)
Poniemieckich domów wiejskich, stodół, budynków gospodarczych itp. Najchętniej z terenów dawnych Prus Wschodnich (Mazury, Pomorze), ale nie pogardzę też zdjęciami z Górnego i Dolnego Śląska i Wielkopolski, Lubuskiego.
Większość takich chałup u mnie w powiecie (ale najbardziej stodoły i szopy) są w tak opłakanym stanie, że aż żal. Archritektura folwarczna i pałacyki dworskie to u mnnie norma (z tym, że ich stan ma wiele sobie do życzenia). Przy wolnej chwili postaram się coś sfocić, bo jest co - budynki na cokole z kamieni śródpolnych, spotkać można też "mur pruski".
Pozrdawiam.
Myślę, że mogę się przyłączyć do tego tematu i poprosić o fotografie obiektów rodem z lat PRL'u. Chodzi mi głównie o typowe Polskie Domy Mieszkalne tzn. ,,Kostki" , Bloki z Wielkiej Płyty czy np. domy handlowe,sklepy i biurowce :)
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5362 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-04-2009, 11:00
Ty to akurat mieszkasz w takim regionie że mógłbyś sie rozejrzeć w sąsiedztwie za tym czego autor tematu szuka, bo część z nas (np. ja) choćby chciało to takich hausów nie ma w promieniu 200km.
Ty to akurat mieszkasz w takim regionie że mógłbyś sie rozejrzeć w sąsiedztwie za tym czego autor tematu szuka, bo część z nas (np. ja) choćby chciało to takich hausów nie ma w promieniu 200km.
Ano, trochę racji w tym jest. W jakiś weekend pojadę i pofoce . Ale dzięki, że mi przypomnieliście bo odkopałem fotkę stodoły, ale nie wiem czy się nada:
UWAGA DUŻY ROZMIAR!
Pomógł: 15 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 279 Skąd: Warszawa
Wysłany: 12-04-2009, 12:05
Maki. Przyda się wszystko, nawet jak jest w kiepskim stanie, to przecież taka prawda, na ogół to budownictwo jest zaniedbane, i niestety tak należy je odtwarzać.
Patrol, z tą fotką też można pokombinować i coś z niej wyjdzie.