Oooo, to moje podwórko
To instrukcja dla geodezji ogólnej czyli tzw "polno-łąkowej", jak to ich zwaliśmy na torach. "Kolejarze" mają dodatkowe katalogi znaków typowo branżowych, "asfalty" też. Zauważ, że z torów to są trzy pozycje na krzyż, a katalog znaków kolejowych to spora lista
Do planów schematycznych też jest osobny katalog symboli...
własnie zauważyłem że oznaczeń kolejowych za wiele to tam nie ma, zresztą stąd moje pytanie w innym wątku z tego zakresu, niemniej może pomóc "lajkonikom" rozszyfrować zawiłosci mapy topograficznej przy modelowaniu własnej trasy. A te katalogi znaków branżowych typowo kolejowych, o których wspominasz to są bardzo welcome ;-)
własnie zauważyłem że oznaczeń kolejowych za wiele to tam nie ma, zresztą stąd moje pytanie w innym wątku z tego zakresu, niemniej może pomóc "lajkonikom" rozszyfrować zawiłosci mapy topograficznej przy modelowaniu własnej trasy. A te katalogi znaków branżowych typowo kolejowych, o których wspominasz to są bardzo welcome
A masz Pan sprzedać pół wiadra wolnego czasu? bo katalog leży na biurku, tylko zrobić e-wersji na stronkiem nie ma kiedy...