Postanowiłem poprawić moje repainty bloków mieszkalnych grabasha a mianowicie zlikwidować te oczojebne kolorki i zrobić bardziej realistyczne kolory jakie występują na polskich osiedlach.
Wszystkie poprawione bloki będą dostępne na LKK Team i będą zastępować starsze repainty
Pomógł: 1 raz Wiek: 37 Dołączył: 18 Sie 2008 Posty: 136 Skąd: Lublin
Wysłany: 18-10-2009, 15:01
Zgadzam się że paintem nic się dobrego nie zrobi... o fototextury ciężko także jak już są dostępne i sporo osób je ściągnęło to pomyślałem aby choć trochę je poprawić aby lepiej wyglądały niż starsze robione kilka lat temu.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-10-2009, 15:08
Nie lepiej użyć jakichś ogólnodostępnych gotowych tekstur budynków tynkowanych i pobawić się w składanie/sklejanie itp itd i ewentualnie zabawa kolorami w PSie? Dałoby to lepszy wygląd niż to co jest obecnie.
Wysłany: 24-10-2009, 18:50
Witajcie,
Zrobiłem kolejny bloczek tym razem z graffiti nie podoba mi się że nie jest od samego dołu ale niestety tak musi być. zawsze można dać jakiś krzaczek trawkę co by zasłoniło ten niebieski pasek.
Wysłany: 24-10-2009, 21:02
Zgadza się :) Przy nowych blokach nie mam co pracować gdyż "pierwotne" o teksturowanie przez grabasha nie pozwala na zrobienie tego co mogę w starszych. W nowych mogę jedynie zmienić kolor całego budynku bez zabawy w paski, pionowe poziome itp.
Można się bawić i z nowymi ale wtedy chcąc aby był blok w różnych kolorach wyjdzie taki galimatjas jak w tym wieżowcu:
http://www.lkkteam.pl/Screen_018.jpg
Wysłany: 25-10-2009, 16:58
^^ Zgadza się :) Co do boxów nic trudnego niema tylko problem z teksturami w obecnej chwili nie posiadam aparatu cyfrowego zepsuł się jeżeli ktoś ma to mógłby zrobić foty bloków w swoich miejscowościach z wielkiej płyty i podesłać mi na emaila? :)