Projekt chyli się ku zakonczeniu. Dzieki naciskowi Jacka (dzieki) Powstanie wersja z naczepą płaską bez kontenerów - by można było sobie ja samemu nałożyć (mniej wesji bedzie). Będą 4 kolory.
Kurde masz rację. Teraz odnalazłem to zdjęcie na jakim się odwzorowałem. Niestety troche zajmie czasu poprawa (którego nie mam), ale nie jest to pociag by az na siłę poprawiać, no chyba, że chcecie.
Fajne te fury robisz sony25, naprawdę dużo wniosą w nasze Polskie (nie tylko) mapki.
Jeśli byś chciał to mogę zrobić parę fotek Wrocławskich rupieci (jeśli tylko będzie szansa).
Pomógł: 2 razy Wiek: 34 Dołączył: 01 Mar 2008 Posty: 173 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2008, 13:48
Ahh.. nie ma to jak Warszawski Ikarus ;) Bardzo starannie wykonany, dla mnie miodzio :)
Jedynie śmieszna sprawa to to, ze obsługuje dwie linie jednocześnie z boku 805 a z przodu 147 :) ale to już taka sprawa kosmetyczna.
Pozdrawiam
Marcin
_________________ PKP Cargo S.A.
Sekcja Eksploatacji Lokomotyw Warszawa Odolany
[kabel≠przewód]
Warto jednak zwrócić uwagę na 2 jak nie więcej lat m/z modelami. Inna technika oraz inny standart wtedy obowiązywał.
No dobra - do bazy zawitał ikarus z MPK Siedlce ;)
Malowanie zgodne z orginałem a tablice z miastem.
Teraz mały prezent dla użytkowników:
Planuję jeszcze 4 malowania z różnych miast proszę o podesłanie linków na sony25@wp.pl Osoby najbardziej zasłużone maja największe szanse na malowanie z ich miast.
Pomógł: 105 razy Wiek: 41 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 5344 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-03-2008, 21:24
Heh, miło że moja inicjatywa i materiały posłużyły do powstania tak wdzięcznego dodatku. Jak zwykle Łukasz, nie zawiodłeś.
Pisałem Ci że moją osobistą perwersją jest Ikarus 280 ze zmodernizowaną skrzynią biegów w podmiejskim malowaniu PKS Nowy Dwór Mazowiecki z lat 1984-1994. Wiadomo że o fototex tego egzemplarza nie ma co marzyć nawet, więc propozycja moja jest taka:
-Ty wyślesz mi komplet tekstur z podstawowego modelu na mail kilan1@op.pl
-Ja zmodernizuje tekstury i spłodze na nich PKS'a
-Ja odeśle Ci zmodernizowane tekstury
-Ty przejmiesz.
Ja wysyłam
Ty je tobisz
Ty je odsyłasz
Ja pokazuję efekt
Z przemalowaniem nie bedzie problemu ponieważ pliku są zapisane z warstwami, malowanie potrwa kilka chwil.
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 10-03-2008, 21:40
Ooo...fajnie, pamiętam tamto malowanie, fajnie będzie ujrzeć coś Nowodworskiego w TRS. Zwłaszcza że baze PKSu mam dosłownie 200m od domu ;) W razie potrzeby mogę co nie co dopomóc w poszukiwaniu jakiś detalów tego ciekawego malowania ;)
Dzięki za akcent NDM ;)