Cześć:) Rzadko tu piszę (w sumie w ogóle), ale pomyślałem, że mógłbym poprosić Was o pomoc w moim projekcie. Mianowicie szukam jakichkolwiek zdjęć i/lub filmów zrobionych w maszynowni, dokładnie w przedziale z silnikiem spalinowym, w/w lokomotywy SU46. Od jakiegoś czasu robię model tej lokomotywy, co prawda do MaSzyny, ale jeśli będzie zainteresowanie, to i będzie w Trainzie jeździła:) W chwili obecnej modeluję właśnie przedział maszynowy. Za wszelakie materiały byłbym bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez kacu 21-12-2011, 20:22, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 34 razy Wiek: 31 Dołączył: 11 Mar 2008 Posty: 826 Skąd: Brzozów
Wysłany: 21-12-2011, 20:41
Ryhu - mam wrażenie, że po prostu bijesz posty, pisząc post nic nie wnoszący do tematu (można na pw napisać, że popełnił błąd) i na dodatek z błędem...
Co do tematu, proponuje napisać do Gryszaq , on powinien mieć coś, czego szukasz :)
_________________ A polski hip hop wszedł i wyszedł...
Kolega Gryszaq pomaga mi bardzo swoimi zdjęciami, dzięki Shaggy, że mi go poleciłeś.
A tak btw, nie znam się za bardzo na Trainzowskich modelach, ale czy w razie czego 106 tys poly to w miarę spokojnie, czy za dużo? Bo jak na razie cięższej lokomotywy pod MaSzynę nie ma/nie tworzy się (albo ja o jakieś nie wiem).
Model jest prawie na ukończeniu, screeny wrzucę jak reaktywuję drugiego kompa gdzie mam wszystko. Kabina jest na razie ta , co w MaSzynie pod SU46. Ale będę ją jeszcze przerabiał, bo detali brakuje, zmienię tekstury, i część elementów się nie bardzo zgadza.
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 24-12-2011, 13:18
Co do polygonów... Zależy od sztuki. Jedni żyłują jak najbardziej tak aby wszelkie braki polygonów nadrobić grafiką i robią lokomotywy max 5-6k poly, inni z kolei mają to generalnie w dOpie i robią co im się żywnie podoba wrzucając w loka 15k (nawet są agenci co mają loki po 100k poly, ale to już jest przeginka ;p). Są też tacy co potrafią zrobić okno EN57 posiadające 400poly i pomnożyć je przez liczbe okien w członie, ale to już (pokazałbym Wam, ale mit to mit, wszyscy wiedzą, że istnieje, ale nikt nie widział i neich tak pozostanie :P) pojedyncze przypadki. :P W zasadzie jeden przypadek na naszej scenie. :P
A wózki odchudź, tak dla zasady... 10k to już dużo w wypadku wózków, a Ty masz 60k...
No Gagusia jeszcze nie maiłęm okazji sprawdzić;) Wartości "szatańskie" to określenie jakoś w Wigilię niepasujące. Ja bym to ujął "nieziemskie". A i dzięki materiałom od kolegi Gryszaq musiałem cały silnik praktycznie, oprócz bloku, modelować od początku.
Ostatnio zmieniony przez kacu 24-12-2011, 17:36, w całości zmieniany 1 raz