FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Fototextury - poszukuję
Autor Wiadomość
McDreamy
znawca


Pomógł: 63 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1631
Skąd: Poznań
Wysłany: 12-08-2010, 16:09   

samplaire napisał/a:
Poszukuję fotek SP32, chciałbym zrobić repaint na tym starym meshu, który jest dostępny, lubię tę lokomotywę, a przy okazji nabrałbym wprawy.

a w dziale gdzie są udostępniane zdjęcia na tex nie ma? Zapewniam że są...
 
 
 
nagoro5
super trainz
Gra w TS2012 ;)


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 18 Sty 2010
Posty: 513
Skąd: Skierniewice
Wysłany: 12-08-2010, 16:33   

mmm...pomyślmy...rcscorpion ma troche fotek na SP32 najlepiej się z nim skontaktuj :)
_________________
JONAS!!!

http://www.youtube.com/wa...feature=related
 
 
 
RCSCORPION
zaawansowany
RC TRAINZ



Pomógł: 13 razy
Wiek: 42
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 768
Skąd: Wałbrzych
Wysłany: 12-08-2010, 17:08   

mam takie fotki SP32 juz historyczne loki te juz nie istnieją.
Od tego miejsca sobie obejrzyj daj znak to ci zapakuje czy sie przydadzą. Wyslalem je tez Kylo ale nie wiem czy cos z tego będzie moze kiedys narazie kocury prioritetem ktore sie ladnie prezentują. Jak chesz robic repainty to tam trzeba kabine interior ustawic bo na tory sie patrzy jak jedzie.
Ostatnio zmieniony przez RCSCORPION 12-08-2010, 17:12, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
 
BartekEU07
trainz


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 362
Skąd: ...
Wysłany: 12-08-2010, 20:17   

Pilnie poszukuję zdjęć wagonów Apee i Bpee Kolei Czeskich. Kontakt PW.
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 78 razy
Wiek: 52
Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 3141
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 12-08-2010, 22:25   

Cytat:

a w dziale gdzie są udostępniane zdjęcia na tex nie ma? Zapewniam że są...


Wpisałem w wyszukiwarkę sp32 i nic nie wyskoczyło, chyba sprawdzę jeszcze na piechotę.



RCSCORPION napisał/a:
mam takie fotki SP32 juz historyczne loki te juz nie istnieją.


Poproszę!

Cytat:
Jak chesz robic repainty to tam trzeba kabine interior ustawic bo na tory sie patrzy jak jedzie.

Tak, tak, wygląda jak jazda windą ;-) Lub niezły trip :mrgreen:
 
 
 
Kylo0
super trainz
Poziom respectu:



Pomógł: 21 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Sty 2009
Posty: 487
Skąd: Świdnik
Wysłany: 12-08-2010, 23:17   

mysle, ze lepiej byloby poczekac na nowy mesh;)
 
 
 
BartekEU07
trainz


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 362
Skąd: ...
Wysłany: 21-08-2010, 12:32   

Ponawiam prośbę o foty wagonów Apee i Bpee ČD. Do tej pory nie dostałem żadnych materiałów.
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 21-08-2010, 12:35   

widocznie nikt nie ma??
 
 
 
Wujek 082
znawca



Pomógł: 98 razy
Wiek: 33
Dołączył: 04 Cze 2009
Posty: 2250
Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 21-08-2010, 13:26   

Chętnie przygarnę dobrej jakości zdjęcia (boki, kabina i przynajmniej jedno czoło!) zielonej SM42 i/lub SP42.

Tak, wiem, że Kilan w fototeksturach wrzucił kilka kociołków, ale są mokre :P
_________________
www.trainzart.pl
 
 
 
Damiaan3
super trainz



Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 511
Skąd: GŁOGÓW
Wysłany: 21-08-2010, 19:51   

Posiada ktoś dach wagonu towarowego GBS? Chętnie wezmę:)
 
 
 
Adisse
zaawansowany



Pomógł: 13 razy
Wiek: 33
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 880
Skąd: Poznań
Wysłany: 31-08-2010, 12:35   

Witam. Dysponuje ktoś może fotami na tex jakiejś Cargowskiej SM30? Np 086 lub jakiejś innej? Interesuję mnie kompletny materiał no w najgorszym przypadku czoło i tył lokomotywy.
Pozwoli mi to wreszcie skończyć mój rozgrzebany repaint, który czeka na lepsze czasy już hu hu czasu ;P
 
 
 
Dostojny Kocur
znawca
świr



Pomógł: 36 razy
Wiek: 33
Dołączył: 11 Maj 2008
Posty: 1376
Skąd: Nysa / Poznań
Wysłany: 31-08-2010, 12:47   

Ja dysponuję, podbij na gg 8516135
 
 
 
sna25
super user


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 24 Maj 2009
Posty: 171
Skąd: z południa
Wysłany: 31-08-2010, 14:23   

samplaire napisał/a:
Poszukuję fotek SP32, chciałbym zrobić repaint na tym starym meshu, który jest dostępny, lubię tę lokomotywę, a przy okazji nabrałbym wprawy.


Tutaj:

http://www.trainz.pl/_for...r=asc&start=650

Opublikowałem kiedyś paczkę gdzie były zielone SP32, link do paczki na megaupload jest dalej działający.

Ostatnio zmieniony przez sna25 31-08-2010, 14:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
rysztur
znawca



Pomógł: 70 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 1038
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 09-09-2010, 18:50   Husarz

Jako, że w najbliższym czasie nie doczekamy się Husarza autorstwa Zgreda, poszukuję wszelkich fot ww loka na tekstury. Kontakt przez PW.
Z góry dzięki za pomoc.
Rysztur
 
 
Shaggy 
zaawansowany
Ave faur



Pomógł: 34 razy
Wiek: 27
Dołączył: 11 Mar 2008
Posty: 825
Skąd: Brzozów
Wysłany: 20-09-2010, 22:24   Wąski tor

Chętnie przyjmę zdjęcia na tekstury wszystkiego związanego z 750 mm. Np: zdjecia na repait lxd2, wagony, (wszystkie, nawet te których nie ma w trs) pługi (np 802S) stacyjki i mosty, fajnie by było jakby to były przepusty i te dłuższe mosty :)

Podsyłajcie na PW - dzieki
 
 
 
Patrol
zaawansowany
PL-PLKW


Pomógł: 35 razy
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 779
Skąd: PL
Wysłany: 25-09-2010, 21:43   

Witam. Poszukuję zdjęć autobusów typu: MAN NL202/222 , Jelcz PR110M/M11/L11 - zdjęcia pod kątem prostym z zamkniętym drzwiami - nie z innych stron tylko orginalne dla lepszego efektu.
Zdjęcia pojazdów dla, tych którzy nie znają się na autobusach:
-MAN NL2XX - http://www.galeriakmf.pro...a/1059/0701.jpg
-Jelcz M11/PR110M - http://www.buslodz.pl/cie...blin/053_06.jpg

Pozdrawiam

Patryk
 
 
 
Patrykos
zaawansowany



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 25 Lut 2008
Posty: 811
Skąd: Imielin
Wysłany: 25-09-2010, 21:47   

No Patrol, mam obfocone sosnowieckie manidło NL202 na tekstury z obu stron. Zgłoś się na GG :)
_________________
Pozdrawiam, Patryk.
http://www.patrykos.kolej.org.pl/ / https://www.facebook.com/PatrykosTrainz/
Ostatnio zmieniony przez Patrykos 25-09-2010, 21:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Tata Muminka
znawca


Pomógł: 89 razy
Wiek: 39
Dołączył: 22 Lut 2008
Posty: 3953
Skąd: Kluczbork
Wysłany: 25-09-2010, 21:50   

W zasadzie to mialo byc napisane, że razem szukamy :P
_________________
http://sony25.cal24.pl - strona z dodatkami
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 48 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 866
Skąd: Sierpc
Wysłany: 26-09-2010, 10:20   

Ma ktoś może jakieś dobre foty na tekstury takiej żółtej puszki (EON chyba):

albo skrzyni EOR (elektrycznego ogrzewania rozjazdów):

albo w ogóle jakiejś elektroniki torowej (głównie takiej z noworemontowanych linii)?
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 63 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1631
Skąd: Poznań
Wysłany: 26-09-2010, 15:42   

Tak, ja mam żółtą;-)
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 305 razy
Wiek: 46
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4393
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 26-09-2010, 16:45   

Cameron napisał/a:
Tak, ja mam żółtą;-)



To do mnie od razu :-)
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.4: 20.02.2022
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 63 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1631
Skąd: Poznań
Wysłany: 26-09-2010, 17:51   

Częstujcie się, dla każdego coś dobrego :-P
http://www.megaupload.com/?d=3U5O5N0D
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 48 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 866
Skąd: Sierpc
Wysłany: 26-09-2010, 20:54   

Cameron napisał/a:
Częstujcie się, dla każdego coś dobrego :-P
http://www.megaupload.com/?d=3U5O5N0D

dzięki wielkie ;)

Jescze takie pytanko co do paczki:
ta puszka Alcatel'a co jej fotki są w Twojej paczce jest ze wszystkich stron identyczna?
Bo te co widziałem, Bombardier'a, są asymetryczne i z każdej strony inne, a mają jeszcze na jednej z węższych ścianek taką nalepkę ze strzałkami i kieliszkiem (znaki manipulacyjne):
[IMG=http://img839.images...eeon.jpg][/IMG]
Tak pytam, bo wcześniej tych Alcatel'owskich nie widziałem ;-)

I jeszcze takie pytanie techniczne:
Napęd EEA5 nigdy nie występował ze wskaźnikiem nastawienia zwrotnicy?
(Istnieje tylko jego wersja bez wskaźnika?)
Ostatnio zmieniony przez Aikozann 26-09-2010, 20:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
McDreamy
znawca


Pomógł: 63 razy
Wiek: 30
Dołączył: 18 Maj 2009
Posty: 1631
Skąd: Poznań
Wysłany: 26-09-2010, 21:21   

Już odpowiadam, może trafiłem na wyjątek ale akurat ta puszka była ze wszystkich stron jednakowa ;-) Co do napędów to w całym Poznaniu są takie i żaden nie posiada wskaźnika ;-)
 
 
 
Aikozann
zaawansowany


Pomógł: 48 razy
Wiek: 31
Dołączył: 20 Sie 2010
Posty: 866
Skąd: Sierpc
Wysłany: 26-09-2010, 22:57   

Cameron napisał/a:
Co do napędów to w całym Poznaniu są takie i żaden nie posiada wskaźnika ;-)

Tak mi się właśnie wydaje, ja też jeszcze nigdy nie widziałem EEA5 ze wskaźnikiem.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group