Wysłany: 10-04-2009, 21:39 Przydatne opracowania, plany itp.
Jakiś czas wygmerałem coś takiego na fotosiku. Jest to profil Zeus'a04 z PMK, zawiera plany, wykresy, różne opracowania techniczne, materiał o jakiejś wartości dla modelarzy.
Trochę tego, co Zeus postował na PMK, trochę z mojego zbioru TiW i EK. Tylko pdwana w nieco bardziej eleganckim (niż post na newsy oczywiście) formacie... Zresztą - jak zajrzycie to sami się przekonacie :)
Aktualizajcji nie było już daaawno, ale jak znajdę chociaż centymetr wolnego szacu to dorzucę to i owo, bo starych pism troszkę mam. Może i Zeus da sie wciągnąć w dalszy rozwój tego projekciku...
Chyba że ktoś z naszych tubylców ma materiały "z epoki", czas i chęci żeby się w tym udzielić. Jak tak - to zapraszam.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 05-05-2009, 00:38
Przypadkiem znalezione w sieci:
Gueterwagen-Drehgestelle
Czyli jak sama nazwa wskazuje: Wózki Towarowe - od historycznych po dzisiejsze (rzuty boczne, wymiary, opisy - język niemiecki)
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 30-05-2010, 16:14
Ostatni link, który wpisałem, czyli strona Gueterwagen-Drehgestelle niestety przestała działać. Z tego powodu mam takie pytanie, czy udało się komuś zarchiwizować materiał znajdujący się na tej stronie?