FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: mnich3001
17-06-2008, 10:10
Jak zrobic scenariusz w TRS2004??
Autor Wiadomość
mrugala
nowy


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 26
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 04-05-2008, 21:56   Jak zrobic scenariusz w TRS2004??

Witam chcialbym sie dowiedziec moze gdzies sa jakies poradniki jak sie robi scenariusz. Prosze o wyrozumialosc dopiero zaczynam przygode z TRS i powoli sie wszystkiego ucze. Z gory dziekuje.
 
 
Lutek 
znawca
PL-PLKW



Pomógł: 118 razy
Wiek: 32
Dołączył: 08 Mar 2008
Posty: 2667
Skąd: Poznań/Nakło nad Not
Wysłany: 04-05-2008, 22:54   

Nie jestem pewien. Poszukaj na FAQ
http://www.trainz.org/ptt/
 
 
 
mrugala
nowy


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 26
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 05-05-2008, 10:55   

Niema w FAQ szukalem juz.
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-05-2008, 12:16   

o scenariuszach jest napisane w CCG... a to jest gdzies na PTT..

poszukaj
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa
 
 
 
mrugala
nowy


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 26
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 05-05-2008, 22:01   

To jak w koncu mam zrobic ze jak bede prowadzil pociag tzn bede maszynista
+ inne pociagi z rozkladami, zeby zwrotnice ustawialy sie zgodnie z rozkladem jazdy i pojade tak jak na rozkladzie. Prosze o pomoc bo bardzo podoba mi sie EU07 HDM a szczegolnie kabina i bym chcial troche pojezdzic na niej.
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 34
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5120
Skąd: Wrocław
Wysłany: 05-05-2008, 22:08   

czy mi sie zdaje... czy ktos juz DOKLADNIE o to samo sie dzisiaj pytal.... CZLOWIEKU POSZUKAJ!!!! ja osoboscie pisalem o tym juz conajmniej 4 razy na tym forum
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3f6eiQA_ZfFAf0BM?e=Gj1ZGa
 
 
 
mrugala
nowy


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 26
Skąd: Świętochłowice
Wysłany: 06-05-2008, 12:50   

Niewiem czytalem na forum o tych przebiegach itp i sciagnalem te wszystkie komendy, ale nie radze sobie z tym wiec chyba niepojezdze sobie jako maszynista :(
 
 
Gryszaq
zaawansowany


Pomógł: 1 raz
Wiek: 31
Dołączył: 06 Maj 2008
Posty: 932
Skąd: E Ł K
Wysłany: 06-05-2008, 19:47   

Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z TRS, to nie wal sie z komendami i scenariuszami od razu bo nic nie zdziałasz. Do wszystkiego dojdziesz z czasem, krok po kroku, a tak wszystko na raz... Poza tym tworzenie scenuriusza to wyższa szkoła jazdy, a nawstawianie 1000 komend tak ci zamuli mape, że system nie będzie w stanie tego nawet załadować...
 
 
Maki
zaawansowany
M.K.



Pomógł: 45 razy
Wiek: 37
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 701
Skąd: Słubice
Wysłany: 07-05-2008, 08:25   

Gryszaq napisał/a:
Jeżeli dopiero zaczynasz przygodę z TRS, to nie wal sie z komendami i scenariuszami od razu bo nic nie zdziałasz. Do wszystkiego dojdziesz z czasem, krok po kroku, a tak wszystko na raz... Poza tym tworzenie scenuriusza to wyższa szkoła jazdy, a nawstawianie 1000 komend tak ci zamuli mape, że system nie będzie w stanie tego nawet załadować...


Kiedyś trzeba zacząć to robić... im wczesniej tym lepiej, człowiek wtedy może się gryszaku przyzwyczaić i oswoić.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group