Jeżeli powtarzam temat to przepraszam. Użyłem funkcji "szukaj" nawet google ale nie znalazłem odpowiedzi.
Widziałem niedawno w jakimś serwisie filmik z ET41 w wykonaniu Chestera z kabiną HDM Sir_M-a. Dlatego chciałbym zapytać jak zrobić taką podmiankę? Próbowałem pozmieniać pliki w C:\Program Files\Auran\TRS2004\World\Dispatcher\Downloads\ i z całej listy kuidów znalazłem te od lokomotyw w nich pliki config.txt ale próby majstrowania w nich skończyły się niepowodzeniem. Odnośnie praw autorskich to oczywiste jest, że nie zamierzam umieszczać tych przerobionych lokomotyw w internecie, po prostu widziałem film z tą przeróbką i też chciałbym pojeździć np: ET41 z kabiną i wyglądem zewnętrznym z prawdziwego zdarzenia.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez sibi2004 26-05-2008, 23:31, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki:) udało się. Mam jeszcze kilka pytań. Jak ustawić wysokość kabiny? Bo po podmianie w ET22 zamiast podłogi mam tory i oczy na wysokości wózków. Oraz czy jest możliwość usunięcia tego bujania kabiny w modelach JDS? Próbowałem zmienić wartości przy "cabinsway" ale to nie pomagało.
Gwoli wyjaśnienia: punkty mocowania kabiny (określają miejsce, w jakim jest położona kabina; również wysokość) są określone w siatce modelu, więc żeby je zmodyfikować trzeba robić poprawki bezpośrednio w meshu.