FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: pysi
08-04-2011, 20:01
Win7 z usb
Autor Wiadomość
pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 08-04-2011, 18:19   Win7 z usb

Kupiłem dziś sobie asus 1201n. Niestety poprzedni właściciel usunął oryginalnego win7 i partycje recovery i używał linuxa. Ja z komputerem dostałem płytke dvd i instrukcje jak postawić system. Niby wszystko ok tyle, że podczas instalacji wywala mi komunikat:
"nie wykryto sterownika urządzenie cd/dvd" bla bla bla. Jak sobie z tym poradzić?

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 08-04-2011, 18:25   

Nie wiem co to za windoza i nie wiem co chomik w niej nakisil, proponuje sciagnac XP/Win7 instalke z dowolnego zrodla oraz sterowniki ze strony producenta i olac calkowicie recovery bo z tego co widze jest niezle nachomiczone...

Jak co priv...

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 08-04-2011, 18:30   

Instrukcja jest dośc prosta a z recovery potrzebuje jeden plik.

Robie najnormalniej w świecie bootowalnego usb. Używam do tego obrazu win 7 home premium. Jak już usb jest gotowy podmieniam plik install.wim na asus.wim z płyty recovery i zmieniam jedno nazwę na install.wim. Teoretycznie ma działać, faktycznie nie działa :/ i nie wiem co tu robić :/ Teraz ściągam .iso z którego wcześniej korzystał poprzedni właściciel i mówi ze mu działało. Ehh mam nadzieje, że po prostu trafiłem, na lipny obraz.

Alana 
znawca

Pomogła: 129 razy
Wysłany: 08-04-2011, 18:33   

Wrzucic ten obraz bootowalny na partycje FAT32 na dysku twardym, asus.wim moze nie miec w sobie sterownikow do USB i stad problem. Win7 serwisowa [dziala jako ta wersja do ktorej wpiszesz klucz] gdzies sie walala po dysku, jak ta twoja nie zadziala to sluze.

pysi
znawca
Krzysiek

Wysłany: 08-04-2011, 20:01   

Pobrałem inną instalke i jak na razie jest ok, instalator kończy konfigurację. Tak więc temat do zamknięcia.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi