Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 14-06-2011, 22:58
SA102 który jest na TM jest stworzony pod 2004i pod tą wersją będzie działał bez jakichkolwiek problemów. Pod 2006 czy TC też problemów nie ma. Jeżeli na screenie pisze że jest 2006+ to znaczy że jest błąd.
Ten ostatni to najnowsze malowanie. Dwa wcześniejsze będą trudne do wykonania, brak dobrych fot lub zupełny brak i trzeba będzie kombinować. Te co są, powinny się niebawem pojawić do pobrania.
UWAGA ! Bardzo dziękuję, że stałem się przyczynkiem umieszczenia SA101 w pobieralni.
Ale pośpiech nie jest tu dobrym doradcą. Pierwsza rzecz mniej wążna to nazwy plików - są mylące bo SA102 (może to kogoś wprowadzić w błąd). Ale inna jest ważna sprawa.
Otóż w wypadku obu malowań są to tylko wagony silnikowe. Brakuje wagonów doczepnych stanowiących drugi człon. WIadomo że wygląda on bliźniaczo, ale zwykłe zestawienie dwu członów silnikowych tylko odwrotnie nie rozwiązuje sprawy bo raz że napis na wagonie będzie zły, drugie to będą dwa klozety, a trzecie to SA101 nie może mieć obu członów z silnikiem.
Trzeba sobie zrobić we własnym zakresie kopię członu, wybebeszyć go z silnika i dać normalny silnik wagonu, zmienić napis na wagonie, zmiejszyć masę, a dwa klozety ostatecznie mogą zostać.
A teraz inna sprawa dotycząca zarówno SA101 jak i SA102. W obu przypadkach silniki są nieprawdziwe. Pojedynczy człon silnikowy ma tutaj za dużą siłę pociągową, dużo większą niż SN61. Nie może tak być bo silnik SA jest prawie 2 razy słabszy od silnika SN61.
Tak więc w obu przypadkach SA są to rakiety, a nie pociągi.
Ja zajmę się silnikami i tu chciałbym mieć dokumentację. Ale pewnie takiej nie zdobędę więc zrobię silnik zbliżony do normalności, prawdopodobny.
Ostatnio zmieniony przez Leo45 19-06-2011, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 68 razy Wiek: 36 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2165 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 19-06-2011, 11:24
Widać coś źle musiałem spakować. Poszukam oryginalnego pliku z obiema wersjami i podmienię. W oryginalnych plikach nie trzeba nic klonować itd. Nie wiem dlaczego spakował się tylko jeden człon.
Witam wszystkich. Jestem na tym forum nowy.
Ma ktoś szynobus SA102-002?
SA102-002
Mógłbym kogoś prosić o download tego szynobusu?
Nie mogę pobrać w TrainzMaps, bo link się wygasł.
Ostatnio zmieniony przez Max998 19-10-2011, 16:26, w całości zmieniany 1 raz
Zarejestruj się na DLS http://www.auran.com/TRS2004/DLS.php, a potem wyszukaj i pobierz sobie to co chcesz:
PKP SA102B 207Mb PR.Gdynia
PKP SA102A 207Ma PR.Gdynia
+ zależności