TS 2010 - mapa Gliwice-Rybnik
Panowie najpierw co zrobiłem :
- zasadach poleceń maszynisty dałem opcję rozkład jazdy
- ustawiłem godzinę przyjazdu jak i godzinę odjazdu
Moje pytanie brzmi :
Przy założeniu że mam NIE interaktywne perony , co zrobic by skład sterowany przez dziwoląga otworzył drzwi podczas postoju na dworcu ?
Próbowałem w w/w rozkładzie - tam jest opcja "none" - dodać Passenger Door Control , i ni urwał nie chce mi EZET drzwi otworzyc . Syczy coś że :
" Należy zatrzymać skład i dodać komęndę , ale przecież on już stoi i komendę też ma .
Przyjeżdża i odjeżdża planowo, tylko co mu włączyć żeby te drzwi otworzył nie zmieniając równocześnie peronów na interaktywne ?
Użyj komendy otwórz/zamknij (lewe/prawe) drzwi.Gdzies na forum była dostepna ta komenda w języku ang.Działa na 100% oprócz EZT-ków Vrona.Tam dzieje się tak że po dojechaniu do wyznaczonego znacznika otwiera drzwi i po 1-2sek. zamyka nie robiąc nic dalej bo ma komendę zamknij drzwi a te są już zamknięte.W modelu SirMa problemów nie ma.Jedz do xxxxx,otwórz lewe drzwi,czekaj 1min,zamknij lewe drzwi,jedz do yyyyy i.t.d.Działa i nic więcej nie trzeba robić a perony interaktywne są do d....To moje prywatne zdanie.Powodzenia
Ja posiadam tą komende tylko nie wiem jak zrobić to w rozkładzie jazdy .
Nie chodzi mi o rozkład typu jedź tam i tam . Ja zrobiłem sobie rozkład z godzinami tam na dole w prawym rogu ikonka ROZKŁAD .
W niej zaznaczyłem :
Przyjazd : Gliwice peron 2 godz 8:03 obok jest ikonka i napis "None"
Odjazd :8:10 obok ikonka " none"
Tam gdzie " None "wcisnąłem PASSENGER DOOR CONTROL i nic - AI palant nie otworzy
Jak już mówiłem Kibel od Grocha przyjeżdża i odjeżdża o czasie tylko nie chce załadować pasażerów ( otworzyć drzwi ) .
Gosia09 - takie coś otwórz drzwi lewe/prawe to ma bodajże NIBYKIBEL od Thalysa niejakiego . Wiem bo go miałem .
Ostatnio zmieniony przez Bobby Papla 19-11-2011, 17:55, w całości zmieniany 1 raz