Na pewno niektórzy pamiętają jeszcze mapkę Gąszcz Mazowiecki. Tragiczna w wykonaniu, cholernie ciężka ale jaka ładna na screenach. Pierwsze screeny z ów mapy ukazały się rok temu. Mapka niestety przez dziadowe wykonanie nigdy się nie ukaże, no chyba że jak ktoś bardzo pragnie to mogę komuś podesłać, ale oficjalnie nigdy się nie ukaże. Magistrala Mazowiecka jak wiadomo, niedługo kolejne demo, prawie 60% projektu jest skończone, ten projekt obecnie odchodzi na dalszy plan, tak samo jak Nowodworsko.
Mapka budowana jest już od wielkanocy, ale skupiony Magistralą jako tako nie robiłem przy niej większych postępów, mimo iż screeny były pokazywane na TM i GWT. Ale pora przestawić się na PTT ;) Mazowsze '99 to mapka osadzona na Mazowszu, czas akcji to okres, kiedy powoli podupadały w tym rejonie przewozy osobowe, a przewozy towarowe stanowiły tylko mały procent wszystkiego. Jedynie co jeszcze było dobre to infrastruktura, ale i to się zmieniało.
Ale może o samej mapce. Mapa to połączenie "nowych technologii" z "Podlasiowymi technologiami" oraz ogólnego własnego pomysłu. Jak jest na razie? Lekko, ładnie i przyjemnie, ale to chyba już u mnie standard. Mazowsze 99' w zamyśle będzie miało w pierwszej wersji około 80 km. Dokąd to nie wiem, wiem tyle że mamy już gotowy mały węzeł Mławka. Stacja mała, położona przy małym mieście, ale...nie jest to miasto typu 6 domków i dziękuje, ale miasto ciągnące się prawie przez całą długość stacji, na obrzeżach miasta istnieje PGR. Takie małe gminne miasteczko. W Mławce istnieje niedawno wyremontowana mała lokomotywownia, obecnie stacjonują tu dwa kociołki, jedna suka oraz jedna manewrowa SM30 i SM42. Dawniej 4 kierunkowy prężny węzeł, dziś 3 kierunkowy, z czego jedna linia jest tylko otwarta dla ruchu pasażerskiego. Reszta linii to linie typowo przemysłowe. Do tego dochodzi odcinek Mławka - Klukowice czyli 17 kilometrów lini położonej w lasach, polach, rzekach i jeziorach, ot takie mazowsze. No i mała stacja Klukowice. Tyle jest gotowe.
To moze screeny?
Powyższa dwunastka prezentuje stację Mławka wraz z okolicami, myślę że zabudowania miejskie widać ;) Idziemy dalej ;)
Ósemka screenowa prezentuje szlak Mławka-Ruchocin. Od Mławki do przejazdu kolejowego za lasem, który widzimy na screenie pojedziemy okrągłą 40, dalej już Europejską prędkością linii mniejszych, czyli 70km/h. A teraz kilka zrzutów z Ruchocina.
Coś mi tu nie pasuje :P Mianowicie chodzi o odbojnice na screenie 10-tym gdzie stoi Suka i skład Bh :P Za semaforem jest jakiś most czy coś w tym stylu?
Ostatnio zmieniony przez Kamil 25-06-2008, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Magistrala Mazowiecka jak wiadomo, niedługo kolejne demo, prawie 60% projektu jest skończone, ten projekt obecnie odchodzi na dalszy plan
Czy ten "dalszy plan" oznacza, że nie doczekamy się finalnej wersji Magistrali Mazowieckiej? Szkoda by było.
Pozdrawiam
KGrid [Usunięty]
Wysłany: 25-06-2008, 20:09
Cytat:
Jest fajny klimat JSLki, ale co mi nie pasuje... SP45 w 1999, tam pasuje SU45 z żółtym czołem + bipy :]
Screeny robie z taborem jaki popadnie, także nawet i SA106 się zdarza ;) Ale w 99 roku w Nasielsku widywane były ostatnie SP45 jako ciekawostkę powiem.
Cytat:
Coś mi tu nie pasuje :P Mianowicie chodzi o odbojnice na screenie 10-tym gdzie stoi Suka i skład Bh :P Za semaforem jest jakiś most czy coś w tym stylu?
Screen 11 odpowiada, jest kładka nad, a przeważnie nad kładkami na stacjach stawia się odbojnice, jako przykład daję sytuacje na stacji w Modlinie.
Cytat:
Czy ten "dalszy plan" oznacza, że nie doczekamy się finalnej wersji Magistrali Mazowieckiej? Szkoda by było.
Pozdrawiam
Najlepiej robić wszystko naraz, wogóle nowe mapy to co tydzień po 100km i dla każdego ściągającego paczka dodatków pay gratis, za użytkowanie mapy.