Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-07-2012, 11:36 "unable to load indexed mesh (...)"
Otóż problem tyczy się wczytywania dziada (czyt. EN57) przez CMP. Nie bangla, wskazuje na błąd "unable to load indexed mesh kuid 413339 100100/en57.im". Eksportowałem na różne sposoby, zarówno w TOE jak i w PEVSofcie mesh nie wykazuje błędów, więc problem z eksporterem odpada. PEVSoft wskazał mi jedynie kilka nieprawidłowych rozmiarów tekstur (typu 8x256, 16x256 etc), więc je poprawiłem, ale on się dalej nei chce wczytać. Config dałem mu testowy, ale też jest poprawny poza wpisem o miniaturkach, bo tego nie dałem.
Cytat:
------------------------------------------------------------------------------------
Verify Textures
Asset: G:\Program Files\TS2009\UserData\editing\km en57_1200
wtorek 17 lipiec 2012, 11:31:37, Elapsed Time: 00:01:942
------------------------------------------------------------------------------------
No problems found
Verify Meshes
wtorek 17 lipiec 2012, 11:31:44, Elapsed Time: 00:02:655
No problems found
Verify Images
wtorek 17 lipiec 2012, 11:31:59, Elapsed Time: 00:00:52
No problems found
'mesh details' w cmp bardzo często pokazuje takie bzdury, więc tym akurat się nie przejmuj.
Na pewno błąd jest jakimś chchlikiem:
- może w nazwie jest/nie ma spacja? Sprawdź nazwę dokładnie
- popatrz czy pliki tga nie maja kompresji (którykolwiek).
Pomógł: 34 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 1348 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-07-2012, 12:48
samplaire napisał/a:
'mesh details' w cmp bardzo często pokazuje takie bzdury, więc tym akurat się nie przejmuj.
Też mi się wydaje, że coś jest z teksturami, bo takie same cyrki były przy ostatnich dwóch wersjach mojego kibla. Dokładnie te same. Szkoda, że nie pamiętam dokładnie jak je rozwiązałem.
A co do 2004 czy 2010. Historia jest ta sama co w wypadku mojego TS2009. Nie wczytuje mesha.
CM se może obzdurał, że Thalys taki oszczędny i dlatego nie ładuje...
Odczytuje 0 poly i nie chce ładować "nieistniejącego" dodatku...
EDYTA: Spróbuj zrobić nowy asset i wklej tam te pliczki. Może pomorze, ale morze jest duże, niestety
_________________ Tantum astaria ac carri (ac BKV z.r.t.)
Ostatnio zmieniony przez Pawajoro 17-07-2012, 13:16, w całości zmieniany 1 raz
[po otrzymaniu przesyłki od Ta Lis'a]
HA! Troszkę mi to zajęło, ale okazało się, że jeden box/plane był problemem - wyrzucenie go spowodowało ustąpienie błędu. Ach ten drzimaks