Wysłany: 21-12-2014, 14:32 TRS 2004: Czerwona kurtyna - problem z teksturami
Przy budowie mapy pojawia mi się w okolicy jednego miejsca problem, który generuje czerwoną "kurtynę". Czasami wystarczy wyjść z mapy i wrócić do edycji. Problem najczęściej nie wraca, ale później podczas edycji znowu się pojawia.
Mapy w grze edytuje od wielu lat, ale dopiero niedawno pojawił się tenże błąd. Cóż to może być, jak to wyeliminować?
Pomógł: 98 razy Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 2250 Skąd: spod Ostrołęki
Wysłany: 21-12-2014, 14:38
Podejrzewam wracający co jakiś czas problem z rumuńskimi wagonami. Któreś z nich miały "nowy" mesh pasażerów, który nadpisywał dodatek wbudowany. A że był wadliwy, to zaczynały po instalacji pojawiać się takie kwiatki.
Co tu zaradzić? TRS2004 nie ma CMP, więc operacje na dodatkach praktycznie są wykluczone. Chyba reinstalacja gry pomoże, ale wcześniej trzeba zrobić backup dodatków.
Oczywiście mogę się mylić, ale jeśli nawet, to z dużym prawdopodobieństwem winę ponosi jakiś dodatek.
Pod jaką nazwą mogę szukać rozwiązania tego błędu? Pytam, bo nawet nie wiem jak nazwać ten problem. Obecnie działam na laptopie HP Presario CQ57 z zintegrowaną Intel HD 3000 graphics. Karta nie powala na kolana, ale przez rok używania TRS 2004 - problem nie występował, aż do ostatniego miesiąca.
edit: Wujek - dzięki za odpowiedź.
Ostatnio zmieniony przez net2012 21-12-2014, 14:45, w całości zmieniany 1 raz