Witajcie :)
W załączeniu przesyłam moje nowe schematy malowania lokomotyw w firmie Kronospan. Sam za nie odpowiadam z racji obowiązków służbowych i dlatego podczas przeglądu P4 mogłem dokonać ujednolicenia schematu malowania lokomotyw Kronospan :)
Lokomotywy 409Da
Projekt SM42, który będzie wykonany w 2015 roku:
Już niedługo przedstawię Wam, jak zostaną w tym roku pomalowane wagony Tads typu 959 pozyskane z DB. Będzie zdecydowana zmiana! To będzie niespodzianka
Wysłany: 02-01-2015, 12:56 Tym razem wagony Tads typu 959 z nowym malowaniem!!!
Witam!
Dawno mnie tu nie było, ale postanowiłem się znów odezwać! ;)
Projekt przemalowania pierwszej lokomotywy SM42 został rozpoczęty :)
Właśnie kupiliśmy lokomotywę SM42 i robimy jej P5 w PHU Lokomotiv, gdzie w marcu uzyska owe malowanie. Bardzo mnie to cieszy! Kolejna nasza lokomotywa SM42-2566 w lutym/marcu jedzie do PHU Lokomotiv na P4, gdzie również nadamy jej nowe malowanie.
A teraz prezencik na nowy rok:
37 wagonów Tads typu 959, które w ramach mojej firmy Kronospan zakupiłem w DB Schenker Rail Deutschland uzyskały już nowe malowanie wg również mojego pomysłu! Jest to reklama wielkoformatowa naszej strony internetowej :)
Takie jest malowanie 14 posiadanych już od dawna wagonów Tads typu 959 (zmienimy je na nowe dopiero podczas rewizji w 2017 roku:
Tak wyglądały wagony zakupione w DB Schenker Rail Deutschland (stacja Rostock Seehafen):
A tak wyglądają już zakupione z DB wagony po naprawie w EKK Wagon i ZNTK Oława (jeżdżą one w relacji: Police - Szczecinek wożąc mocznik do fabryki kleju):
To malatura Twojej produkcji? wydaje mi się, że logotyp "krono original" byłby wystarczający przy wagonie tego typu. Czy góra cisnęła na ten adres internetowy i hasło?
No właśnie chodzi o to, żeby ludziom rzucał się w oczy adres internetowy i to, czego można się tam spodziewać. Logotyp to tylko dodatek. Ludzie mają wejść na stronę internetową, a nie być może kojarzyć logo...
To jest właśnie reklama.
Wicia, przed kilkoma laty gdy przy logo pewnej baaardzo poważnej firmy, z którą współpracowaliśmy zobaczyłem literkę "f" pewnej nie zawsze poważnej internetowej strony społecznościowej, pomyślałem "pora umierać".
Obecnie kto nie daje "efki" ten ma co najmniej wątpliwy PR w biznesie. Tacy czasy przyszli, że ilość kliknięć i odsłon ma znaczenie. Marek ma rację. To napędza lud pracujący :)
A teraz kolejne nowinki z podwórka Kronospanu:
Dostaliśmy do.testów węglarkę do transportu lekkich towarów masowych o długości 21,7m i pojemności 111m3.
Węglarka jest jedynym istniejącym prototype własności INTER-KOMTRANS.
Używamy jej do transportu drewna. Dziś wyrusza w pierwszy kurs ze Szczecinka do Małaszewicze.
Reszta zdjęć na:http://postimg.org/gallery/ijegneas/b1cb2da7/
Dostaliśmy do.testów węglarkę do transportu lekkich towarów masowych o długości 21,7m i pojemności 111m3.
Hehe, na tex ją, skołować jakieś rysunki (skserować dtr) i do trainza z nią
Węglarka długości wagonu pasażerskiego, nono Coś w stylu "przyczep do styropianu" - buda o pojemności 100000m3, ładowność 100kg i kółka od taczki
Kupiona od PHU Lokomotiv
Będzie pracować na bocznicy Szczecin Glinki.
Posiadana druga SM42-2566 pojedzie w najbliższych tygodniach do rewizji i będzie na te same barwy pomalowana :)
Wagon testowany przez Kronospan radzi sobie dobrze.
Wykonał już trzy transporty z drewnem i dziś znów wyjeżdża ze Szczecinka do Małaszewicz. :)
Ogólnie załadunek waha się bardzo, tj od 41 do 55 ton.
Wszystko zawsze zależy od rodzaju i wielkości drewna.
Trochę zaśmiecę, ale ładowaliśmy dedykowany samochód o ładowności 3,5 t towarem o masie 2 tony, a we Włoszech kierowca dostał mandat za przeładowanie samochodu o 1 tonę. ;)
Fantazja fuch-manów nie zna granic. Może u Jamala jest podobnie. ;)
Cześć !
Bardzo fajny temat z duża ilością ciekawostek :) Widzę, że współpracujemy bo rewizje SM42 robiła moja bratnia firma, a samą SM42-2212 osobiście zawoziłem do Stalowej Woli na naprawę (a widzę Ty ją odbierałeś) :)
Gdzie to cudo jeździ ? To jest ta ex. z Wejherowa ?
Jamal napisał/a:
A teraz prezencik na nowy rok:
37 wagonów Tads typu 959, które w ramach mojej firmy Kronospan zakupiłem w DB Schenker Rail Deutschland uzyskały już nowe malowanie wg również mojego pomysłu! Jest to reklama wielkoformatowa naszej strony internetowej :)
Takie jest malowanie 14 posiadanych już od dawna wagonów Tads typu 959 (zmienimy je na nowe dopiero podczas rewizji w 2017 roku:
A tak wyglądają już zakupione z DB wagony po naprawie w EKK Wagon i ZNTK Oława (jeżdżą one w relacji: Police - Szczecinek wożąc mocznik do fabryki kleju):
Lokomotywy ze Szczecina Glinki będą miały logo Kronospan.
Hehe foto z Mielca ? Bo ta węglarka wygląda na moją :) Brakuje tylko M62-3518
Jamal napisał/a:
Wagon testowany przez Kronospan radzi sobie dobrze.
Wykonał już trzy transporty z drewnem i dziś znów wyjeżdża ze Szczecinka do Małaszewicz. :)
Ogólnie załadunek waha się bardzo, tj od 41 do 55 ton.
Wszystko zawsze zależy od rodzaju i wielkości drewna.
Komisarkowy turbowagon :) Miał jeździć u mnie na testach do Wieruszowa ale padło na Kronospan i Cargo. Robi wrażenie - ponawiam prośbę o fotki wagonu do wrzucenia na WGK :)
RBach napisał/a:
Hehe, na tex ją, skołować jakieś rysunki (skserować dtr) i do trainza z nią :-D
Węglarka długości wagonu pasażerskiego, nono :-) Coś w stylu "przyczep do styropianu" - buda o pojemności 100000m3, ładowność 100kg i kółka od taczki :mrgreen:
Chętnie podeślę rysunki :) Jamal załatwi fotki na tex i mamy wagon :)