Temat już ten kiedyś poruszałem na SB ale nie doszliśmy do żadnych wniosków a problem ciągle jest i zaczyna mnie coraz bardziej irytować... Tworzę kolejny repaint i po podglądzie w Trainz Mesh Viewer wszystko jest elegancko a po wrzuceniu do gry czar pryska. Tekstura się strasznie psuje. Problem ten dostrzegłem dopiero od jakiegoś czasu i nie mam pojęcia czym to jest spowodowane , jakaś kompresja tekstur , wyostrzenie przez trainza...brak mi pomysłów.
Dorzucam screen z problem i mam nadzieję że może wspólnie się to uda rozwiązać.
Oczywiście gra to TS2010 a grafika Geforce GTS250 1BG/256bit
To chyba będzie kwestia ustawień filtrowania tekstur. Oprócz włączenia anizotropii w grze, wpływ ma także ustawienie jakości w sterownikach (tam, gdzie są opcje "wysoka wydajność", "średnio", "wysoka jakość" itp).
Anizotropie mam na maxa ustawioną , w opcjach sterownika ustawione na najwyższą jakość... czy może to być ewentualnie kwestia samego sterownika? Parę dni temu pojawiła się nowa wersja i właśnie ją instaluję by zobaczyć czy coś się zmieni.
Próbowałem już zmieniać sterowniki do grafy , teraz nawet lecę na originalnych z płyty dołączonej do grafiki i dalej to samo... w samej grze mam ustawienia dotyczące tekstur , scenerii , lokomotyw i anizotropii przesunięte na max , jakiekolwiek ich zmiany nic nie poprawiają... już mi ręce opadają bo wkurza mnie to że tak brzydko w grze to wychodzi. Dorzucam ustawienia z panelu nvidii - obecnie je zresetowałem jak widać na screenach i nic to nie zmieniło. Może jednak ktoś coś doradzi żeby ten problem rozwiązać.