FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Nieoczekiwane zdarzenie z TC
Autor Wiadomość
Raffaello_25
user

Wysłany: 14-10-2012, 19:47   Nieoczekiwane zdarzenie z TC

Stało się coś dziwnego. Posiadam TC 1&2. Ponieważ coś złego działo się z moim komputerem uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym bo tylko tam działo wszystko jako tako i zrobiłem scan systemu. Były jakieś trojany - nie związane chyba z grą - usunąłem. Ponieważ nadal był jakiś problem to w tym systemie awaryjnym skopiowałem pliki TC z dysku C na drugi dysk D. Tam też próbowałem otworzyć gre ale tryb ten nie pozwalał na to. Po scanie kompa uruchomiłem w trybie normalnym i co mnie zdumiało. Otwieram trainza i co widze - nic. NIe ma mojej mapy a w grze nie ma żadnych dodatków - jedynie te zapisane na stałe. Usunąłem trainza z D i nadal uruchamiany z Dysku C pokazywał stan wyjściowy - czyli brak mapy tworzonej od 6 miesięcy. Co się mogło stać. Ponieważ nic nie usuwałem z kompa nic nie kombinowałem bezpośrednio z grą. Czemu nagle nie mam niczego.?

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 15-10-2012, 09:27   Re: Nieoczekiwane zdarzenie z TC

Raffaello_25 napisał/a:
Stało się coś dziwnego. Posiadam TC 1&2. Ponieważ coś złego działo się z moim komputerem uruchomiłem kompa w trybie awaryjnym bo tylko tam działo wszystko jako tako i zrobiłem scan systemu. Były jakieś trojany - nie związane chyba z grą - usunąłem. Ponieważ nadal był jakiś problem to w tym systemie awaryjnym skopiowałem pliki TC z dysku C na drugi dysk D. Tam też próbowałem otworzyć gre ale tryb ten nie pozwalał na to. Po scanie kompa uruchomiłem w trybie normalnym i co mnie zdumiało. Otwieram trainza i co widze - nic. NIe ma mojej mapy a w grze nie ma żadnych dodatków - jedynie te zapisane na stałe. Usunąłem trainza z D i nadal uruchamiany z Dysku C pokazywał stan wyjściowy - czyli brak mapy tworzonej od 6 miesięcy. Co się mogło stać. Ponieważ nic nie usuwałem z kompa nic nie kombinowałem bezpośrednio z grą. Czemu nagle nie mam niczego.?

Prawdopodobnie wywaliła się baza. A sprawdź folder "Local": zawiera cokolwiek? Jeśli tak - to reset bazy: Poszukaj na forumie o kasowaniu assets.tdx i assets.bku (zazwyczaj pisane w kontekście 2006, TC to to samo). Sam pisałem o tym milion razy, ostatni raz w zeszłym tygodniu :-)
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.5:26.11.2024

pbwysocki
super user

Wysłany: 15-10-2012, 11:36   Re: Nieoczekiwane zdarzenie z TC

Sam pisałem o tym milion razy, ostatni raz w zeszłym tygodniu

masz tu starszy link, bo mnie też kiedyś forumowicze pomogli (zawsze konkretny żółw i niezastąpiony Rbach m. in.)
Mnie to ratuje do tej pory - http://www.trainz.pl/_forum/viewtopic.php?t=5401

Raffaello_25
user

Wysłany: 16-10-2012, 15:19   

Własnie nie zawiera nic, a co śmiesznego nigdy tam nie było zapisanej mojej mapy, choć w grze zawsze była i wszystko się zapisywało

Raffaello_25
user

Wysłany: 17-10-2012, 21:08   

Piszę pod postem post, ponieważ już nie mogę edytować. Muszę podziękować za pomoc. Gra odratowana i co za tym idzie mapa też (niedługo ją opublikuję). Niestety pojawia się pewien problem. Otóż znów wywala mi FATAL ERROR w maszyniście, tyle że nie po 5 min po starcie jazdy ale tym razem po 1h. Hmm co tu zrobić z tym fantem?

Odpowiedz do tematu