Wysłany: 13-03-2008, 07:39 Piszczenie polskich lokomotyw w TRS 2004
Witam.Zmieniłem kompa na szybszy.Płyta glówna Gigabyte GA-M56S-53 NF560 ,karta graficzna GeForce 8600 GT 256 MB/128-BIT. W TRS 2004 loki zamontowane w grze pracują normalnie,natomiast nasze dodatki np EU 06 ,07 CZY EN 57 PISZCZą po 5 sekund z przerwą 5 sekund + - {nieregolarne odstępy}.Na początku myślałem że to wina sterowników w moim kompie .ale skoro inne loki z gry chodzą prawidłowo to nie wiem w czym problem. W EU 07 wlączenie przetwornicy i kompresora powoduje głosniejsze piski.POMOCY !
Na postoju jest cisza do momentu kiedy przeprowadzę rozrucheu np EU 07{przetwornica i kompresor } wtedy zalkłucenia są stałe . PRZY lokach SM 42 wszystko jest ok . Natomiast EN 57 również ma zakłucenia.
Wysłany: 11-01-2009, 14:22
Witam.
Miałem podobny problem po zmianie komputera na szybszy. Dotyczyło to polskich elektrowozów, lecz znalazłem przyczyny problemu i ich rozwiązania:
1. Niezaktualizowane sterowniki do karty dźwiękowej, które należy zaktualizować.
2. Ustawienia dźwięku, które należy zmienić, oto sposób:
- Klikamy uruchom -> dxdiag -> w zakładkach; dźwięk1 i dźwięk2 przesuwamy suwaki zupełnie w prawo -> klikamy zamknij i gotowe.
Powinno pomóc.