Witam pobrałem ostatnio lokomotywy jak w temacie z najnowszymi dostępnymi imteriorami i mam problem. Otóż lokomotywy nie hamują albo hamują przerazliwie wolno rzedu 1km/h 100m nawet na max hamulcach z kilkoma wagonami czy ktoś też miał taki problem ? Jak go rozwiązac TRS 2010 Built 49333.
Oba hamulce na max nie dają żadnych rezultatów z 10 pustymi eaos skład zatrzyma sie po kilkuset metrach ok 600-700m z predkosci 40km/h.
Sama lokomotywa podobnie niewiele mniej.
UAZ tak jest różnica skład zaczął normalnie hamować . Dlaczego tak się dzieje ?
Mam jeszcze dwa inne pytania odnośnie tych samych lokomotyw.
Czy jest możliwość żeby za pomocą skrótów klawiszowych sterować precyzyjnie hamulcem w tych lokomotywach ? Bo pause-break od razu uruchamia awaryjny niezbyt to realistyczne.
I jeszcze jedno pytanie klawiszem W da się ustawić nastawnik tylko o połowe możliwych pozycji dalej tylko myszka . Też tak macie ? Da się to zmienić ?
Pomógł: 54 razy Wiek: 29 Dołączył: 28 Sie 2009 Posty: 1617 Skąd: Kargowa/Wolsztyn
Wysłany: 04-12-2015, 17:49
A sterując kranem maszynisty hamowania awaryjnego nie osiągnąłeś? Trainz jest na tyle głupi, że fizykę pneumatyki traktuje przez pryzmat tylko hamulca Westinghouse'a - bez luzowania stopniowego. Do tego same hamowanie pozostawia wiele do życzenia, ale suma sumarum jakoś tam hamować się da.
Nastawnik tak ma, klawisze obsługują tylko część pozycji nastawnika.