FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przezroczysta ciuchcia
Autor Wiadomość
Barti 
nowy


Dołączył: 01 Lut 2016
Posty: 10
Skąd: Kujawy
Wysłany: 07-04-2016, 21:16   Przezroczysta ciuchcia

Stworzyłem prosty model lokomotywy. Po wstawieniu do gry wygląda tak:
http://imgur.com/a/RK762

Zależnie od kąta pod jakim patrzę inne ściany są przezroczyste. Podmieniłem model lokomotywy na inny (w trakcie tworzenia), ale problem wciąż występuje.
Model wstawiłem podmieniając pliki Px48 Sir_M'a. Tekstura 24-bit ma rozmiary 512x512 pikseli. Wersja gry TRS2004 + SP4.
 
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 48
Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 3063
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 07-04-2016, 23:01   

Pokaż co masz w folderze z dodatkiem po rozpakowaniu oraz to, co jest w configu. Zrób screenshoty i wstaw tu miniaturki, a nie linki.
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
rysztur
zaawansowany


Pomógł: 43 razy
Dołączył: 11 Kwi 2008
Posty: 782
Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 08-04-2016, 07:42   

Na pierwszy rzut oka, to wygląda na nieprawidłową orientację ścian, tekstury wyświetlają się od środka. Jeżeli to jest to, opcja flip powinna rozwiązać problem.
 
 
samplaire
znawca
i na dodatek dziad



Pomógł: 76 razy
Wiek: 48
Dołączył: 22 Wrz 2009
Posty: 3063
Skąd: Wawa/Gorz/Szcz
Wysłany: 09-04-2016, 20:13   

Autor widzę mocno zainteresowany tematem ;-)
_________________
KUID:132952
Tu moje dodatki ciurkiem
 
 
 
Barti 
nowy


Dołączył: 01 Lut 2016
Posty: 10
Skąd: Kujawy
Wysłany: 10-04-2016, 10:08   

Akurat nie mam dostępu do komputera, ale myślę że jutro będę mógł odpisać.
 
 
 
Barti 
nowy


Dołączył: 01 Lut 2016
Posty: 10
Skąd: Kujawy
Wysłany: 10-11-2016, 14:20   

Wreszcie naprawiłem kompa i wróciłem do trainza. I co zauważyłem? Zamiast opcji clone użyłem mirror. Do tego Dach lokomotywy zrobiłem przy użyciu boolean :oops: . Zwyczajnie zabrałem się za tworzenie modeli w gmaxie bez znajomości gmaxa :) i wyszło jak wyszło.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group