FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Ilość postów
Autor Wiadomość
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 30-01-2021, 18:47   Ilość postów

Witam!
Ja tak w kwestii formalnej tylko chciałem zapytać się czy wstawianie zdjęć w dziale Geodeta/Screenshoty zalicza się do ilości postów na forum? Bo tak obserwuję, że niektórzy członkowie to co chwila wrzucają coś do tego działu i potem ilość ich postów idzie w tysiące. Sam nie publikowałem w tym dziale jeszcze żadnych zdjęć więc nie wiem jak to jest a dobrze byłoby wiedzieć ;-)
_________________
KUID:269437
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 33
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5108
Skąd: Wrocław
Wysłany: 30-01-2021, 21:08   

Jak ktoś wstawia screena czy zdjęcie czy cokolwiek innego to pisze posta więc się zlicza. Nawet jeśli napiszesz w odpowiedzi do tego odpowiedź typu "aha" to też zaliczy post. ( Ale długo on nie pobędzie bo to śmiecenie i zostanie skasowany)
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2015
Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 30-01-2021, 21:26   

Jest opcja ustawienia - kiedyś tutaj stosowana - niezliczania postów z danych kategorii.
Dla przykładu można było napisać sto postów ze screenami i tylko z nimi a licznik wskazywał zero i nici z avatara.
Na niejednym forum jest ustawione tak że jałowe dyskusje - najbardziej popularne tematy - nie są liczone na rzecz innych które mają charakter merytoryczny i odnoszą się do działalności danego forum.
Dodatkowo moderacja pilnuje aby takie posty jak "Aha" szybko znikały.
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 11:37   

No sorki, ale to bez sensu trochę. Ja mam w swoich zbiorach mnóstwo map i mógłbym wysyłać zdjęcia z nich nawet i kilka dziennie ale czy o to chodzi? Jak ktoś chce się pochwalić swoimi osiągnięciami to oczywiście może, ale robić szczegółową dokumentację z jakiejś mapy to jest na to inny dział. Samo zaś prezentowanie obrazków bo komuś się podobają to proszę bardzo, ale bez punktacji. Gdyby tak wycofać wszystkie punkty z tego działu to wtedy dopiero by wyszło kto tak naprawdę udziela się na forum. Takie posty nie wnoszą nic konkretnego, a poza tym wrażenia artystyczne nie powinny stanowić o faktycznej aktywności na forum.
_________________
KUID:269437
 
 
 
zolwik
znawca
Dyżurny Ruchu



Pomógł: 232 razy
Wiek: 33
Dołączył: 18 Lut 2008
Posty: 5108
Skąd: Wrocław
Wysłany: 01-02-2021, 11:42   

Czy te ilości postów są do czegoś w sumie potrzebne? Liczy się to co ktoś ma do napisania/przekazania, a nie to ile ma postów napisane.
_________________
Pogromca AI

TOWARY i ŁADOWNIE PNT https://1drv.ms/u/s!AuMHAl_RhKy3hYBckc9zMsWvw0JW8w?e=xNGT7v
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 12:02   

No chociażby do tego, że ponoć od ilości postów zależy czy można mieć awatar. To w ogóle dziwne, że na innych forach każdy jakiś swój ma a tutaj akurat nie. Tzn kiedyś miałem, potem zniknął i choć zadałem pytanie administratorowi to nie uzyskałem odpowiedzi. Dokładnie to było 2 kwietnia 2018 r.
_________________
KUID:269437
Ostatnio zmieniony przez Peeet2005 01-02-2021, 12:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-02-2021, 12:11   

Ale w czym tak naprawdę problem? ze kolega Peet2005 nie ma awatarka, chociaż ma 500 postów? Czy że według Peeta screeny to nabijanie? Bo cały ten wątek i dyskusja nie ma według mnie żadnego sensu. Jak sobie kolega Peet ustawi awatar, to będzie miał - sprawdziłem, pole w profilu jest puste. Dlatego nie ma. I nie ma o co bić piany.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 17:44   

Ja rozumiem, że administrator ma większe uprawnienia niż inni członkowie forum, ale to nie znaczy, że ma traktować ich jak profesor uczniów w podstawówce. Było zadane konkretne zapytanie, były konkretne odpowiedzi i na to napisałem swój komentarz. Oczywiście administracja może się do tego ustosunkować, ale sądzę, że wypadało by to zrobić w odpowiedniej formie. A nie, że jest wszystko bez sensu i nie zawracajcie mi tu głowy. Byłoby dobrze podeprzeć się jakimiś argumentami bądź opiniami moderatorów. Odnośnie awatara, to dodam jeszcze, że przecież napisałem wyraźnie, że kiedyś go miałem, potem nagle zniknął i nie było możliwości jego dodania. A skoro na moje zapytanie nie raczono mi odpowiedzieć przez prawie 3 lata, to w końcu zapytałem przy okazji naliczania postów. I tyle w tym temacie!
_________________
KUID:269437
 
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 19:01   

I jeszcze jedno, Otóż poproszę o instrukcję jak wstawiać miniaturkę jako awatar. Mam obrazek 80x80 i 14 kB i żadnym sposobem nie da się go wstawić. Próbowałem różnych linków ze strony z której zawsze wstawiam zdjęcia na forum ale za każdym razem wyskakuje komunikat że podany adres nie jest prawidłowy. Ani z mojego dysko Google, ani z Mediafire ani z https://img.td2.info.pl/ nie przyjmuje :-/
To jaki adres będzie prawidłowy ?
_________________
KUID:269437
 
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-02-2021, 19:20   

Była o tym ostatnio dyskusja. Trzeba podawać link do pliku, pełny adres ale bez http / https na początku. Linki do google dysku nie zadziałają. Podaj link, który próbujesz dodać, obadamy temat.
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 19:27   

Full image
HTML
<img src="https://img.td2.info.pl/images/2021/02/01/Logo.jpg" alt="Logo.jpg" border="0" />
BBCode
_________________
KUID:269437
 
 
 
Pawel_15 
znawca
Mann Bonk



Pomógł: 64 razy
Wiek: 31
Dołączył: 30 Maj 2009
Posty: 2015
Skąd: Bonk (Westpreussen)
Wysłany: 01-02-2021, 19:31   

www.img.td2.info.pl/images/2021/02/01/Logo.jpg

Edyta//

Powinno działać ale nie działa. Serwer nie obczaja tego protokołu?
Spróbuj wrzucić na TrainzPicture, mój avatarek działa.
Ostatnio zmieniony przez Pawel_15 01-02-2021, 19:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
RBach 
Administrator
Toromistrz


Pomógł: 298 razy
Wiek: 44
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 4322
Skąd: Gościcino Centralne
Wysłany: 01-02-2021, 20:06   

Działa, działa. Wpisałem Peetowi w profil i jest.

Edit:
Paweł, po co dodałeś to www? Pisałem, link do obrazka, tylko bez http czy tam https z przodu. W oryginalnym linku nie było www. I bez tego www - weszło.

Kod:
img.td2.info.pl/images/2021/02/01/Logo.jpg
_________________
Moje dodatki
Instrukcje kolejowe
KUID:263713
aktualny release skryptów sygnalizacji v5.3: 11.04.2020
Ostatnio zmieniony przez RBach 01-02-2021, 20:14, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Peeet2005 
super trainz
Peeet2005



Pomógł: 8 razy
Wiek: 60
Dołączył: 18 Sty 2011
Posty: 588
Skąd: Kraków
Wysłany: 01-02-2021, 20:07   

Dziękuję :-D
_________________
KUID:269437
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group