Wysłany: 02-08-2025, 19:57 KAC czyli Kolejowe Archiwum cyfrowe
Dzień dobry.
Do powstania posta (i tego o czym on jest) zainspirował mnie Palby. Więc jak coś, to na niego krzyczeć
Otóż w trakcie jakiejś pogadanki, padł pomysł "a może by tak gdzieś powiesić poskanowane służbowe rozkłady jazdy". I tak, od słowa do czynu - mamy KAC-a. W rozwinięciu: Kolejowe Archiwum Cyfrowe.
Póki co, to są marne dwie strony u mnie na stronie TRS-owej, ale że Palby i Paweł już się zapowiedzieli (i mam nadzieję, że dotrzymają) z dostawą materiału, to może i będzie tego więcej.
Ponieważ nie chcę robić konkurencji ani Semaforkowi, ani galeriom zdjęciowym, NIE będzie tu żadnych zdjęć ani planów, może z paroma wyjątkami, czyli archiwalnymi. Ale to jak gdzies dorwę skaner wielkoformatowy.
Tradycyjnie, proszę o opinie i podpowiedzi, opis jest na stronie w linku, więc powtarzać go nie będę.
Smacznego
Pomógł: 68 razy Wiek: 35 Dołączył: 30 Maj 2009 Posty: 2141 Skąd: Espenkrug/Bonk
Wysłany: 03-08-2025, 14:57
Przyda się Jak ktoś ma makulaturę kolejową w postaci rozkładów jazdy, instrukcji, przepisów i chciałby się podzielić to wystarczy zgłosić się do Radka po wytyczne co i jak. Im tego więcej tym lepiej.
Wytyczne proste - Poskanowane, każda strona (albo para stron) w osobnym JPG, numerowane od 001. Oczywiście osobne foldery na wszystko. Ja ustawiam rozmiar "krótszego boku" na 800px, wystarcza.