Wysłany: 16-12-2009, 19:14 Czas swiecenia snopu reflektorów lokomotyw
Czy istnieje jakaś możliwość wydłużenia czasu świecenia snopu reflektorów (nie mylić z koronami) lokomotyw w TRS2006? Może jest jakaś zasada albo komenda pozwalająca na takie modyfikacje?
Makaronowi chodzi oto czy da się wydłużyć czas w godzinach od -do w jakich widać oświetloną trasę. W 2006 nie jest już tak jak w 2004 ze reflektory można mieć włączone cały czas, tylko w odpowiednich godzinach, chyba tylko od 17 do 5 rano.
Makaronowi chodzi oto czy da się wydłużyć czas w godzinach od -do w jakich widać oświetloną trasę. W 2006 nie jest już tak jak w 2004 ze reflektory można mieć włączone cały czas, tylko w odpowiednich godzinach, chyba tylko od 17 do 5 rano.
Dokładnie o to mi chodzi. Jakby ktoś coś na ten temat wiedział, to będę dźwięczny
Dokładnie o to mi chodzi. Jakby ktoś coś na ten temat wiedział, to będę dźwięczny ;-)
W 2k6 jest coś takiego jak "Zasada obsługi świateł lokomotyw" - według opisu to ma służyć do zmiany czasu świecenia świateł. Pobaw się, może zadziała. Ja tego nie opanowałem, chociaż muszę się przyznać, że bawiłem się z ciekawości i nie wnikałem za bardzo we wszystkie opcje.
Dokładnie o to mi chodzi. Jakby ktoś coś na ten temat wiedział, to będę dźwięczny
W 2k6 jest coś takiego jak "Zasada obsługi świateł lokomotyw" - według opisu to ma służyć do zmiany czasu świecenia świateł. Pobaw się, może zadziała. Ja tego nie opanowałem, chociaż muszę się przyznać, że bawiłem się z ciekawości i nie wnikałem za bardzo we wszystkie opcje.
RBach - dzięki za namiar. Niestety nie zadziałało temat nadal aktualny.
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-12-2009, 16:53
Jest coś takiego na DLS: http://www.auran.com/TRS2...p?AssetID=26999, co prawda pod TRS2004 ale może działa. W domu jeszcze sprawdzę, bo wydawało mi się że do któregoś z angielskich loków też była taka zasada.
W TC ta komenda działa, jednak zapalają się tylko światła na lokomotywie ale trasa nie zostaje oświetlona. Przypuszczam, że w trs2006 to samo będzie. Tez mnie to np denerwowało jak jest jeszcze ciemno po godzinie chyba 5 rano a oświetlenie trasy się samo wyłącza. Jest to wkurzające. Pozdrawiam
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 18-12-2009, 21:14
Jest jeszcze coś takiego: DAYLIGHTS, nie sprawdzałem jak działa.
Jest jeszcze takie cóś: Headlights On/Off i przyznam szczerze też nie wiem jak to działa, jakoś nigdy nie udało mi się dojść do odpalania pociągów nocą.
Sprawdziłem w TC DAYLIGHTS nie widzę żadnej reakcji.
Headlights On/Off też sprawdziłem i jest to tak samo jak z tamta komenda co wcześniej podawałeś. Nie widać snop-u reflektorów oświetlających tory. Trzeba jeszcze w trs2006 spróbować może jest inaczej ale wątpię.
Sprawdziłem w TC DAYLIGHTS nie widzę żadnej reakcji.
Headlights On/Off też sprawdziłem i jest to tak samo jak z tamta komenda co wcześniej podawałeś. Nie widać snop-u reflektorów oświetlających tory. Trzeba jeszcze w trs2006 spróbować może jest inaczej ale wątpię.
Serdeczne dzięki za zainteresowanie tematem Niestety wszystkie w/w zasady już próbowałem - nie działają na snop świateł
Coś czuję w kościach, ze tylko ernisouchak mógłby coś temu zaradzić i to nie na 100%