Od dłuższego czasu nurtuje mnie pytanie-czy aby sygnał odjazdu zadziałał podczas sesji to trzeba skorzystać z polecenia Odtwarzanie sygnału dźwiękowego czy można podłożyć go pod klawisz B? Pytam się Was, ponieważ na jednym z filmów na youtube widziałem sygnał ten był wmontowany w sesję. Tu jest link do niego http://www.youtube.com/wa...resh+div-f-5-HM
Mam jeszcze drugie pytanie-jakim sposobem budujecie mapy? Chodzi mi o to czy udaje Wam się zmieścić wszystko na jednym segmencie czy używacie drugiego sposobu czyli "połącz linie"? Przy okazji prosiłbym uprzejmie o wytłumaczenie mi dokładnie tego drugiego sposobu.
Pozdrawiam Kamil Oroń
Ostatnio zmieniony przez Kamil Oroń 20-12-2009, 17:14, w całości zmieniany 1 raz
Mam jeszcze drugie pytanie-jakim sposobem budujecie mapy? Chodzi mi o to czy udaje Wam się zmieścić wszystko na jednym segmencie
Wszystko jest na jednym segmencie :) Czasem ciężko zmieścić 50km mape na jednym kwadracie ale da sie! A na serio weź poczytaj instrukcje tam masz podstawy budowania w geodecie.
Na 1 pytanie nie znam odpowiedzi, ale jak chodzi o drugie to moją znam.Ja moją najmniejszą mapę zmieściłem na 3 segmentach.Czyli na 1 segmencie nie zmieszczę.Jak dla mnie "połącz linie" jest nieprzydatne.Ale prosiłeś o opis więc tak:przykładowo tworzysz 1 segment tak.
|
|
------------
2 segment tak.
-----------
|
|
i używasz połącz linie. Mogłoby np. wyjść to.
--------------
|
|
|
|
---------------
Jak wyszło to właśnie o to chodzi!
Te kreski to oczywiście tory
_________________ TRS jest the best!
Ostatnio zmieniony przez mikim3 20-12-2009, 17:36, w całości zmieniany 1 raz
Co do filmiku, który jest niewątpliwie moją produkcją (pierwszym filmikiem z Trainza) dźwięk odjazdu był podkładany jako osobna ścieżka dźwiękowa podczas obróbki video. To tak ode mnie.
Pomógł: 20 razy Wiek: 35 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 1031 Skąd: Źmigród/Leszno
Wysłany: 23-12-2009, 18:37
panowie było już o tym, przy okazji tematu o radiotelefonie w pociągach :) by zrobić taki dźwięk potrzebna jest komenda play s sound file, nie wiem czy inaczej się da to zrobić.... a tym bardziej nie wiem czy można uzyskać taki efekt za pomocą klawisza "B"
Ostatnio zmieniony przez Cris 23-12-2009, 18:41, w całości zmieniany 1 raz