Jest taki temat w dziale dotyczącym trs2004. Ale przesiadłem się, na TC i dlatego utworzyłem nowy z zapytaniem do erniego. mam regułę dynamicznych składów. Ma na niej chyba ustawione z 5 pociągów. Pokazuje się ładnie pierwszy skład, potem drugi, a po drugim ma się zaraz pokazać trzeci... i właśnie się on nie pokazuje, wyrzuca taki o to błąd jak an screenie. Może wiesz co to za błąd? Chyba, że ta reguła nie jest pod TC. Ale poprzednie składy ładnie się pokazują. A ten posiada wagony do ekspresu Jan Kiepura i lokomotywę opartą na PVL EU07 PKP Cargo.
Ja miałem tak samo w TRS2004 i lokomotywy JDS wywalały taki błąd. Usunięcie tej lokomotywy nie wpływało na poprawę. Trzeba było usunąć całą sesję. Nie zostało to już poprawione.
Pomógł: 31 razy Wiek: 41 Dołączył: 24 Mar 2008 Posty: 808 Skąd: Poznań/Kołobrzeg
Wysłany: 23-11-2009, 18:05
Lokomotywy JDS nie mialy tu nic do rzeczy, blad dotyczyl pierdoly zwiazanej z ladunkiem, zostal naprawiony po czym calosc szlag trafil wraz z dyskiem wiec sila rzeczy nie wrocilem do tematu. Przyjrze sie sprawie w najblizszym czasie.
Odgrzeję kotleta - bawi się ktoś w ogóle KREATOREM DYNAMICZNYCH SKŁADÓW? Ja to wypróbowałem i nawet zadziałało ale nowy skład wstawiany jest za każdym razem kiedy aktywujący go pociąg przejedzie przez wskazany TRIGGER aktywujący. Da się to zrobić jakoś jednorazowo? Wiem że to staroć ale.... kto pyta nie błądzi :)
Jedno w każdym razie odkryłem - pociąg sterowany AI (poleceniami maszynisty) nie wstawi składu kreatorem, kierowany DCC (ręcznie) działa i wstawia pociąg zapisany w kreatorze - ot ciekawostka :)