FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: mnich3001
25-07-2009, 16:17
pobieranie z pięknego auranu
Autor Wiadomość
gumis88
super trainz
Polish Trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 506
Skąd: Kowary
Wysłany: 14-05-2008, 19:33   pobieranie z pięknego auranu

pisałem o tym na GWT ale postanowiłem tutaj także o tym napisać, a więc mam problem, zarejestrowałem się na auranie, seriala również, ale kiedy chcę coś pobrać wyskakuje mi coś takiego i w związku z tym czy może mi to ktoś dokładnie wytłumaczy?
Please note: It is likely that Auran did not create the package you are about to download from the Auran Download Station. As such, Auran has not verified the contents of the package and Auran advises that appropriate anti-virus software should be used to verify that no viruses are contained in this package. Auran cannot be held responsible or liable for any damage, however unlikely, that you happen to suffer from use of the package.
Contacting download site...please wait.
Download Link unavailable.

Either:

* If you have just only registered your serial number, your access may not have been activated, please try again in 10 minutes.
* The maximum number of connections to our download server has been reached.
Title: FMA instant grass g 30x20
File Name: xxxxxxxxxxxxxxx.cdp
FileSize: 202.01kb
Last Updated: 26th Mar 2007
File location on FTP Server:
/Restricted/trainz/TRAINZ01/terrainfeatures/kuid2_xxxxxxxxxxxxx.cdp

Trouble Shooting

* Downloading:
First Class Ticket A First Class Ticket allows for faster download speeds and availability, you can purchase these from our shop.

Note: For those using a slow modem connection, the download availability will be the main benefit of purchasing a First Class ticket.

* Using a FTP Client:
Below are the settings you will need to set to connect to our FTP server.
FTP Host Address: files.auran.com
FTP site connect port: 21
FTP site Username: gumis88
FTP site Password: blablabla
Note: Both your FTP Username and Password are case-sensitive and should be entered in as shown above.

By using the FTP Location of the file you can use the get function of your FTP client to receive the download fi

czekam już chyba godzinę i się nie może połączyć...co jest z tym całym pięknym auranem?
_________________
http://www.trainzart.pl
Ostatnio zmieniony przez mnich3001 02-08-2008, 14:28, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2008, 19:50   

Po pierwsze po jakiego diabła dublujesz temat na dwóch forach, może napiszesz to samo na 50 innych...Po dwa nigdy nie podawaj w necie swojego hasła, kiedyś podasz hasło do konta w banku...
 
 
Lord
super user



Pomógł: 6 razy
Wiek: 28
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 171
Skąd: Kozłów
Wysłany: 14-05-2008, 20:07   

A czemu ma niby nie dublować, nie wszyscy są zarejestrowani na GWT i vice versa...
_________________
"Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości" - Terry Pratchett
 
 
gumis88
super trainz
Polish Trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 506
Skąd: Kowary
Wysłany: 14-05-2008, 20:17   

to nie jest moje hasło:p tak tylko napisałem bla bla bla...i właśnie dlatego co Lord napisał dałem to tu

i będę podawał gdzie będę chciał dopóki nie będę wiedział o co chodzi
_________________
http://www.trainzart.pl
Ostatnio zmieniony przez gumis88 14-05-2008, 20:23, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
gumis88
super trainz
Polish Trainz


Pomógł: 6 razy
Wiek: 31
Dołączył: 05 Mar 2008
Posty: 506
Skąd: Kowary
Wysłany: 14-05-2008, 21:15   

nie mogę już niestety usunąć, ale temat do zamknięcia, już wszystko działa.
_________________
http://www.trainzart.pl
 
 
 
mnich3001 
Administrator

Pomógł: 33 razy
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 802
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 14-05-2008, 23:38   

Pawel_15

To jest FORUM PTT a nie GWT i tu, jak mam nadzieje, szanuje się użytkowników, ich problemy i nie skacze się do gardła za niewiedzę.

Jak Ci się mylą fora (z powodu tła), to zawsze zerknij na kolor czcionki, w ten sposób będziesz lepiej wiedział, w którym szeregu jest Twoje miejsce na tym forum.
 
 
Maki
zaawansowany
M.K.



Pomógł: 45 razy
Wiek: 34
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 701
Skąd: Słubice
Wysłany: 15-05-2008, 06:47   

hej hej spokojnie panowie, bo wybuchniemy ;)
 
 
 
mnich3001 
Administrator

Pomógł: 33 razy
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 802
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 15-05-2008, 08:42   

Ja jestem spokojny i będę nawet jak GWT będzie miało monopol na Trainz i na odpowiedzi na pytania.
 
 
Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 15-05-2008, 09:25   

Nikt nie ma monopolu ani na Trainz ani na odpowiedzi i mieć nie będzie...
 
 
placuch
super user
Uczę się GMax ;)



Pomógł: 3 razy
Wiek: 23
Dołączył: 01 Cze 2008
Posty: 112
Skąd: Wrocław
Wysłany: 15-07-2008, 09:10   

gumis88 napisał/a:
nie mogę już niestety usunąć, ale temat do zamknięcia, już wszystko działa.

Może podałbyś nam, jak rozwiązałeś ten problem ?
_________________
http://www.garnek.pl/placuch
A w avatarze SU46-011
W Trainz gram już ponad 2 lata.

"Segment p.o. Wistka" - 35%
 
 
Adisse
zaawansowany



Pomógł: 13 razy
Wiek: 30
Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 880
Skąd: Poznań
Wysłany: 28-07-2008, 18:11   

Witam pisze w tym wątku by nie zakładać nie potrzebnie nowy temat.Panowie mianowicie mam pewien problem.Polegający na tym że nie mogę pobierać z Auranu żadnych dodatków tu screen za przykład



Gdy chcę pobierać przez download helper wyskakuje mi taki Error?Panowie morze potraficie mi pomóc ja jestem w tym naprawdę zielony.Czy ktoś z Państwa ma cierpliwość wytłumaczyć mi to.Przyda mi się to na przyszłość.Pzdr
 
 
 
mgarkowski
zaawansowany
inż. modelarz



Pomógł: 56 razy
Wiek: 31
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 852
Skąd: Kraków
Wysłany: 28-07-2008, 20:11   

adisse napisał/a:
Witam pisze w tym wątku by nie zakładać nie potrzebnie nowy temat.Panowie mianowicie mam pewien problem.Polegający na tym że nie mogę pobierać z Auranu żadnych dodatków tu screen za przykład

[url=http://images26.foto...40m.jpg]Obrazek[/URL]

Gdy chcę pobierać przez download helper wyskakuje mi taki Error?Panowie morze potraficie mi pomóc ja jestem w tym naprawdę zielony.Czy ktoś z Państwa ma cierpliwość wytłumaczyć mi to.Przyda mi się to na przyszłość.Pzdr


Przeinstaluj Download Helper'a, sprawdź dane logowania, pomaga.
 
 
 
mnich3001 
Administrator

Pomógł: 33 razy
Wiek: 52
Dołączył: 15 Lut 2008
Posty: 802
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 29-07-2008, 07:58   

Jak widzę, korzystasz ze starej strony gdzie mając zarejestrowanego TRS2004 raczej powinieneś mieć problemy, ale do końca nie jestem pewnen.
 
 
Wariat
trainz



Pomógł: 4 razy
Wiek: 69
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 257
Skąd: Szczecin
Wysłany: 29-07-2008, 10:30   

1.Masz zarejestrowanego 04?
2. Spróbuj tędyk: http://auran.com/TRS2004/DLS.php
 
 
 
sorbovit
nowy


Wiek: 49
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 30
Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: 29-07-2008, 11:47   

To ja też zadam tu pytanie, jeśli można?

Jakiś czas temu skończł mi się FCT w TRS06, czy po tym czasie pobieranie z Auranu jest możliwe (podobno dostęp jest darmowy), czy też konieczne jest wykupienie możliwości pobierania w kolejnych okresach czasu - na rok, czy pół roku. Pobierałem zwykle przez FTP via Total Commander ale po okresie 30 dni nie mogę się połączyć z Auranem przez FTP wcale (incorrect password). Z kolei przy próbie pobierania w okienku podającym informacje o sposobach pobierania danego dodatku hasło jest identyczne z hasłem mojego profilu na Auranie - Nic z tego nie kumam ...
 
 
ja3f
super user


Pomógł: 12 razy
Dołączył: 21 Lut 2008
Posty: 143
Skąd: Poznań
Wysłany: 31-07-2008, 13:04   

Z Auranu pobierać można i w sposób bezpłatny ale z ograniczeniem prędkości do 4KB/s i limitem dziennym danych 100MB oraz w sposób płatny właśnie kupując FCT znoszącym te niedogodności.
W obu przypadkach mamy to samo hasło dające dostęp do konta a nie tylko lub wyłącznie samego transferu i nie zmienia się ono po wykupieniu FCT (zresztą nie zawsze trzeba kupić FCT można go przecież dostać w ramach promocji nabywając koleją wersję gry)
Nie zmienia to faktu że serwer bywa często przeciążony.wtedy trzeba spróbować później.
Ostatnio zmieniony przez ja3f 31-07-2008, 13:06, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
Joseba
super user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 104
Skąd: Rybnik
Wysłany: 02-08-2008, 08:12   

ja3f napisał/a:
Z Auranu pobierać można i w sposób bezpłatny ale z ograniczeniem prędkości do 4KB/s i limitem dziennym danych 100MB oraz w sposób płatny właśnie kupując FCT znoszącym te niedogodności.
[...]


Bzdura? Mi dochodzi do ponad pięciu a i tak teraz na laptopie mam business everywhere hulający na EDGEu więc jest woolny i tak :] co do limitu 100mb - prawda.
 
 
KGrid
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2008, 09:04   

Kłócicie się o cały 1kb/s ...
 
 
Joseba
super user


Pomógł: 1 raz
Wiek: 27
Dołączył: 16 Lip 2008
Posty: 104
Skąd: Rybnik
Wysłany: 02-08-2008, 17:35   

Teraz miałem 8. I nie mam Biletu Pierwszej Klasy.
 
 
a000
super trainz


Pomógł: 34 razy
Wiek: 24
Dołączył: 20 Lut 2008
Posty: 491
Skąd: Kielce/końskie
Wysłany: 05-08-2008, 10:57   

Ja też mam taki pewien problem. Chcę sobie pobrać hamulce torowe i oto co jest
Z tego co pamiętam nic dzisiaj nie pobierałem.
_________________
Xfire: ibhso
Steam: haisoxem
 
 
 
Jamal 
znawca
Mapotwórca



Pomógł: 21 razy
Wiek: 40
Dołączył: 26 Lut 2008
Posty: 1800
Skąd: Zabrze
Wysłany: 27-10-2008, 16:38   

Mam następujący problem:

Jeśli chcę ściągnąć wszystkie dodatki z Download Cart, to niestety nie mam takiej możliwości. Wyskakuje mi powyższy komunikat. Jeśli chcę ściągnąć pojedynczy dodatek, to nie ma problemu. Jak wgrywam nową mapkę, to przy jej wpisywaniu, też dodatki wpisują się normalnie... Co może być przyczyną?
_________________
Mapa Lublin-Dorohusk
Korsze - Ełk - Olecko - w budowie
 
 
 
jamie78
zaawansowany



Pomógł: 41 razy
Dołączył: 12 Lip 2008
Posty: 737
Skąd: Lublin
Wysłany: 27-10-2008, 17:46   

U mnie z kolei pojawia się że IDLE. I tak za każdym razem na zmianę z Retrying. A potem że połączenie przerwane.
_________________
Nil satis nisi optimum.
 
 
Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2008, 19:48   

Ostatnio też tak miałem, kliknięcie Cancel spowodowało że pobrał wszystko to co miał pobrać :|
 
 
jpl 
super trainz



Pomógł: 15 razy
Wiek: 32
Dołączył: 19 Lut 2008
Posty: 448
Skąd: Kraków
Wysłany: 27-10-2008, 23:27   

A moze to ma jakiś związek z prędkością łącza po stronie usera, albo antywirusem ? Niemniej ja też nie mogę pobierać przez Helpera i korzystam tylko z linka do FTP.
_________________
Would you know my name if I saw you in heaven ?
 
 
 
Pawel_15
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2008, 13:55   

jpl dobrze mówi, wolne łącze, wysoki PING i długi TRACERT do serwerów auran może powodować przerywanie połączenia co w efekcie uniemożliwia pobranie czegokolwiek przez TH
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group