Pomógł: 4 razy Wiek: 44 Dołączył: 13 Sie 2009 Posty: 558 Skąd: Bytom-UK.
Wysłany: 26-02-2012, 20:26
No i tak doszedłem do stacji Gliwice Trynek, a ta stacyjka jakoś szczególnie kojarzy się z GKW więc zabrałem się za obiekty dedykowane.
I tak...
1. Budynek stacyjny Gliwice Trynek.
Całość waży niecałe 850kb
2. Tory wąskotorowe 785mm z podkładami betonowymi.
Całość waży 1.8mb, 4 poziomy LOD,
Tory z łączeniami stykowymi wersje rdza i używane obecnie bez podsypki.
Wysłany: 10-03-2012, 00:31
Długi Weekend więc zabrałem się za dodatek który czekał i czekał i się w końcu doczekał...
no i w związku z tym tak się zastanawiam czy jest możliwość by zegarek pokazywał czas w grze (TS2010 & 12) jeżeli ktoś wie gdzie można znaleźć takową informację będę wdzięczny...
No to wiem że się da :) Ale w dalszym ciągu nie wiem jak??
A zegarek to ma być wskazówkowość czy cyferkowość? Bo jak wskazówkowość - to masz gotowy działający od zegarów Zwierzakowych. Do "cyferkuf" trzeba zrobić inszy (przerobić znaczy się).
Boska jest ta EC! Jeden z najpiękniejszych zabytków Górnego Śląska. Do kompletu brakuje chyba tylko małego wywrotu dla wąskotorówki. Szkoda, że zakład był głównie zasilany taśmociągiem z KWK Bobrek. Można by się dłuuugo bawić na Twojej mapie :)
Wysłany: 17-03-2012, 00:24
No i kolejny dodatek tym razem coś dla wszystkich.
Od jakiegoś czasu męczę temat oświetlenia bo te gwiezdne wojny zawsze mnie się wydawały przesadą poniżej SS jak mnie się temat widzi, mile widziane wasze pomysły :)
Wysłany: 17-03-2012, 15:37
Ja zastosowałem corone i mesch z plackiem + żarówka plane w lampie, sam się głowię jak neonówki zrobić bo w ich przypadku corona nie da dobrego efektu. U ciebie dał bym corony + białe plane na lampach + szyby :)
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 17-03-2012, 17:33
Jedna uwaga do coron, niestety lubią prześwitywać przez ściany, raczej więc słabo nadają się do budynków i na ściany budynków.
Radek może zmniejsz te gwiezdne wojny stosując patent od lamp rtęciowych (chyba Grabasha).
Jedna uwaga do coron, niestety lubią prześwitywać przez ściany, raczej więc słabo nadają się do budynków i na ściany budynków.
Radek może zmniejsz te gwiezdne wojny stosując patent od lamp rtęciowych (chyba Grabasha).
Oki, pokombinuję. Ale pewnie skończy się większą przezroczystością w "snopach".