Wysłany: 08-06-2012, 23:06 znikające obiekty w geodecie
Mam mały problem.Podczas wyjazdu do Niemiec kupiłem sobie Trainza 2012 build 50027.Zaobserwowałem problem w postaci znikających budynków w module geodety.To znaczy kiedy postawie kilka budynków to po dostawieniu nowych obiektów do mapy potrafią znikać pojedyncze obiekty dodane wcześniej.Czy ktoś z was się z tym spotkał lub wie o co z tym chodzi?
Wysłany: 08-06-2012, 23:08 Re: znikające obiekty w geodecie
detlaw napisał/a:
Mam mały problem.Podczas wyjazdu do Niemiec kupiłem sobie Trainza 2012 build 50027.Zaobserwowałem problem w postaci znikających budynków w module geodety.To znaczy kiedy postawie kilka budynków to po dostawieniu nowych obiektów do mapy potrafią znikać pojedyncze obiekty dodane wcześniej.Czy ktoś z was się z tym spotkał lub wie o co z tym chodzi?
Optymalizacja - jeśli masz zbyt dużo polygonożernych obiektów w polu widzenia to gra samoczynnie przestaje wyświetlać "najmniej istotne", od scenery zaczynając
Wysłany: 08-06-2012, 23:14 Re: znikające obiekty w geodecie
RBach napisał/a:
detlaw napisał/a:
Optymalizacja - jeśli masz zbyt dużo polygonożernych obiektów w polu widzenia to gra samoczynnie przestaje wyświetlać "najmniej istotne", od scenery zaczynając :-)
Czekaj,czyli rozumiem,ze jeśli znikają mi kamienice w geodecie to w trybie maszynisty powinny być mimo to normalnie tam gdzie je ustawiłem.Czyli drzewka pofiga odpadają na rzecz starych,no trudno :/
Pomógł: 336 razy Wiek: 56 Dołączył: 03 Gru 2008 Posty: 6691 Skąd: Warszawa
Wysłany: 10-06-2012, 12:35 Re: znikające obiekty w geodecie
detlaw napisał/a:
Czekaj,czyli rozumiem,ze jeśli znikają mi kamienice w geodecie to w trybie maszynisty powinny być mimo to normalnie tam gdzie je ustawiłem.Czyli drzewka pofiga odpadają na rzecz starych,no trudno :/
Wszystko zależy od sprzętu na jakim odpalasz TS12, proponuję pobawić się ustawieniami Trainz i optymalizacją dodatków ustawionych w okolicy. Aha, ważna jest odległość "rysowania" obiektów, może jeśli ją zmniejszysz wyświetli się ich więcej.