FORUM PTT -  Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
znikające obiekty w geodecie
Autor Wiadomość
detlaw
super user

Wysłany: 08-06-2012, 23:06   znikające obiekty w geodecie

Mam mały problem.Podczas wyjazdu do Niemiec kupiłem sobie Trainza 2012 build 50027.Zaobserwowałem problem w postaci znikających budynków w module geodety.To znaczy kiedy postawie kilka budynków to po dostawieniu nowych obiektów do mapy potrafią znikać pojedyncze obiekty dodane wcześniej.Czy ktoś z was się z tym spotkał lub wie o co z tym chodzi?

RBach 
Administrator
Toromistrz

Wysłany: 08-06-2012, 23:08   Re: znikające obiekty w geodecie

detlaw napisał/a:
Mam mały problem.Podczas wyjazdu do Niemiec kupiłem sobie Trainza 2012 build 50027.Zaobserwowałem problem w postaci znikających budynków w module geodety.To znaczy kiedy postawie kilka budynków to po dostawieniu nowych obiektów do mapy potrafią znikać pojedyncze obiekty dodane wcześniej.Czy ktoś z was się z tym spotkał lub wie o co z tym chodzi?

Optymalizacja - jeśli masz zbyt dużo polygonożernych obiektów w polu widzenia to gra samoczynnie przestaje wyświetlać "najmniej istotne", od scenery zaczynając :-)
Aktualny release skryptów sygnalizacji:
v5.6:26.12.2025

detlaw
super user

Wysłany: 08-06-2012, 23:14   Re: znikające obiekty w geodecie

RBach napisał/a:
detlaw napisał/a:

Optymalizacja - jeśli masz zbyt dużo polygonożernych obiektów w polu widzenia to gra samoczynnie przestaje wyświetlać "najmniej istotne", od scenery zaczynając :-)

Czekaj,czyli rozumiem,ze jeśli znikają mi kamienice w geodecie to w trybie maszynisty powinny być mimo to normalnie tam gdzie je ustawiłem.Czyli drzewka pofiga odpadają na rzecz starych,no trudno :/

drstrach
znawca

Wysłany: 10-06-2012, 12:35   Re: znikające obiekty w geodecie

detlaw napisał/a:
Czekaj,czyli rozumiem,ze jeśli znikają mi kamienice w geodecie to w trybie maszynisty powinny być mimo to normalnie tam gdzie je ustawiłem.Czyli drzewka pofiga odpadają na rzecz starych,no trudno :/

Wszystko zależy od sprzętu na jakim odpalasz TS12, proponuję pobawić się ustawieniami Trainz i optymalizacją dodatków ustawionych w okolicy. Aha, ważna jest odległość "rysowania" obiektów, może jeśli ją zmniejszysz wyświetli się ich więcej.

Odpowiedz do tematu